1/22/2010

Tentative de frauda in retele mobile

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Acum cateva zile am primit un mesaj pe email ca provenind din partea Cosmote. Voi da mesajul mai jos imediat. Mi-am dat seama imediat ca ceva nu e in regula. Mi se confirma ca firma COSMOTE imi face un cadou de 10 Euro. Tot ce trebuia sa fac era sa apelez un cod pe care il veti vedea mai jos. Mi s-a parut suspect mesajul. Prin urmare am sunat la Cosmote. A fost o tentativa de frauda. Daca as fi intros acel cod as fi transferat automat catre acel nr de telefon din contul meu un nr de euro, banuiesc eu 3 euro.

Sa nu luati aminte la mesajele pe care le primiti pe email sau pe telefon daca acestea va cer:
  1. Sa intoduceti un cod anume ce contine si un nr de telefon. Puteti transfera bani in alt cont
  2. Sa introduceti un cod cu un prefix ciudat pe care nu il mai retin. Ati putea sa va treziti cu datorii la factura de sute de euro
  3. Sa transferati spre un alt nr. o anumita suma de euro sub pretextul ca ati castigat o anumita suma de bani sau un cadou mare.
  4. Sa introduceti datele contului dumnevoastra de la o anumita banca sub pretextul unor acualizari de date. Niciodata nici o banca nu va va cere datele personale sa le confirmati prin email. Va va cere sa va deplasati la cea mai apropiata sucursala a bancii respective.

Tentativele de frauda sunt foarte diverse. Aveti mare grija!!! Nu fiti naivi!

Iata mesajul frauduros:

Cartela Cosmote - premii lunare de 20000 euro si credit de comunicare.
In perioda 2 ianuarie - 7 aprilie 2010, pentru orice reincarcare realizata, Cosmote ofera utilizatorilor
de cartele preplatite sansa de a castiga in fiecare zi credit de comunicare in valoare de 10 euro si
doua premii lunare de cate 20.000 euro.

Felicitari ai castigat: 10 Euro Credit.

Pentru a intra in posesia celor 10 euro te rugam sa introduci codul de reincarcare :

*444*3*0764522323#.

Convorbiri Plature Alaturi de Cosmote !


Si raspunsul de la Cosmote:



Stimate Domnule Ionescu,
Cosmote nu solicita niciodata clientilor sai prin mesaje scrise, apeluri telefonice sau prin oricare alte modalitati, informatii referitoare la codul numeric personal, coduri de reincarcare sau numere de conturi bancare si nici nu solicita plata urgenta a unor sume de bani, altele decat cele datorate in conformitate cu contractul de abonament sau in conformitate cu regulamentul loteriilor promotionale organizate de Cosmote, in vederea intrarii in posesia unor premii puse in joc prin eventuale promotii Cosmote.
Puteti gasi oricand detalii cu privire la campaniile si promotiile lansate de Cosmote pe http://www.cosmote.ro, in magazinele Cosmote sau ale partenerilor nostri, precum si sunand gratuit de pe telefonul mobil la numarul 1234 (apelabil din reteaua Cosmote), sau (021) 404.1234 si 0766.12.1234 (apelabil din orice retea) apeluri cu tarif normal.
Daca identificati o tentativa de frauda va rugam sa ne informati la numerele de telefon mentionate mai sus si sa va adresati organelor de Politie, urmand ca toate informatiile si documentele solicitate si disponibile in evidentele Cosmote sa fie puse la dispozitia acestora, la cerere, in conformitate cu legislatia aplicabila.
De asemenea va informam ca e-mailul primit de dumneavoastra nu este trimis de Cosmote. Intrucat numarul mentionat nu este utilizat de COSMOTE in scop informativ, dorim sa va comunicam faptul ca au fost luate masurile ce se impun impotriva acestuia.
Cu stima,
Serviciul de Relatii cu Clientii COSMOTE


ppt.ro

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger