1/25/2010

Fara violenta in familie si viata de cuplu

Niciun comentariu:
Te indragostesti si visezi la o viata de cuplu bazata pe respect, afectiune si sprijin reciproc. Te bucuri cand devii parinte si nicio clipa nu banuiesti ca viata ta poate deveni un calvar si o lupta continua pentru supravietuire. Si totusi, multe femei se trezesc brusc intr-o realitate violenta, intr-o lume cruda si indiferenta...

Cum poti identifica un potential abuzator? Cum poti evita o relatie violenta? Iata cateva semne caracteristice agresorilor familiali:
  • Persoanele abuzive sunt, in general, nesigure, au trairi intense si se tem in permanenta ca nu sunt pe deplin intelese. Ele isi preseaza partenerii sa se implice rapid in relatie si le cer acestora fidelitate si exclusivitate in viata de zi cu zi. Fac afirmatii de genul "Nu am iubit si nu voi iubi pe nimeni ca acum?" si se asteapta sa primeasca in schimb toata admiratia si devotiunea celuilalt.
  • Sunt gelosi si posesivi, fac vizite la cele mai inoportune ore si tin sub control toate miscarile persoanei iubite. Intreaba mereu: "Unde ai fost?", "Cu cine ai vorbit?" si insista ca partenerul sa-i ceara permisiunea pentru a merge undeva sau pentru a face ceva.
  • Au asteptari nerealiste cu privire la calitatile sau intuitia partenerilor. Le cer acestora sa fie perfecti si sa le indeplineasca toate dorintele.
  • Isi izoleaza iubita si ii interzice vizitele prietenilor sau familiei.
  • Sunt deranjati de faptul ca aceasta are o slujba si colegi de serviciu cu care ar putea vorbi despre situatia de acasa.
  • Ii invinovatesc pe altii pen tru propriile probleme, seful, partenerul, vecinul sau o ruda sunt intotdeauna vinovati ca lor le merge rau.
  • Recurg la santaj emotional pentru a-si domina total perechea. Sub sloganul: "Ma ranesti cand nu faci ceea ce spun!" sau "Tu esti de vina ca ma enervezi!" isi motiveaza abuzurile si gesturile violente.
  • Se simt imediat jigniti daca cineva le contrazice deciziile.
  • Sunt violenti cu animalele si sadici cu copiii - pe care ii necajesc pana cand acestia plang.
  • Le place sa utilizeze forta atunci cand intretin relatii sexuale, sunt violenti.
  • Vorbesc adesea urat cu persoana iubita, o umilesc in fata altora, o cheama cu apelative jignitoare. Se asteapta ca partenerul sa-i serveasca si sa se supuna capriciilor lor.
  • Trec des de la bucurie la suparare si invers, sunt instabili emotional.
  • Au un trecut de batausi si nu-si regreta nicio clipa violentele. Din contra, le justifica si le sustin in continuare.
  • Ameninta cu violenta ca se sinucid din dragoste daca sunt parasiti sau ca-si ucid partenerii daca intrerup relatia sau sunt inselati.
"Opreste violenta din casa ta!"
Oricine poate fi o victima.
Victimele pot fi de orice varsta, sex, pot avea diverse statute socio-profesionale.
Victima poate fi vecina ta, prietena ta, parintele tau, copilul tau ... si poti fi chiar tu!
Adreseaza-te cat mai repede celei mai apropiate unitati de politie sau politistului de proximitate!

Ce trebuie sa faca o victima a violentei intrafamiliale daca agresiunea a fost fizica:
  • sa sune la 112 si sa ceara sprijin daca viata si sanatatea ii sunt puse in pericol!
  • sa-si ingrijeasca de urgenta starea de sanatate deoarece vatamarile suferite pot evolua neasteptat si se pot agrava rapid.
  • sa solicite consultul medico-legal si eliberarea unui certificat constatator. Acesta se elibereaza contra cost, contravaloarea acestuia recuperandu-se ulterior, dupa castigarea procesului in cazul unei agresiuni sexuale, sa nu-si schimbe hainele si sa nu se spele, pentru a nu distruge probele necesare medicilor legisti.
  • daca este chemata politia la domiciliu pentru constatarea unei agresiuni si obiectele sunt ravasite, sunt pete de sange, sa nu se faca ordine deoarece politistii trebuie sa observe locul faptei asa cum este.
Indemn la solidaritate!

Material realizat cu sprijinul Institutului de Prevenire si Psihosociologie din cadrul Inspectoratului General al Politiei RomaneMaterial preluat de aici:
http://www.farmaciiledona.ro/dona-info/fereste-te-de-relatii-periculoase-I213

Am preluat acest material care mi s-a parut foarte folositor. Multe cupluri au astfel de probleme. Crestineste poate nu ar fi sa ii dati pe mana politiei, iertarea ar fi sfanta. Dar daca cineva abuzeaza de tine la nesfarsit si nici macar nu sunteti casatoriti? Sa va relatez cateva cazuri pe care le-am cunoscut:

O fata imi povestea ca prietenul ei o tine din scurt. Cum asa? Nu avea voie sa vorbeasca cumva cu vreun baiat. Ii scotea ochii cu vorbele aspre si grele. Era prea gelos poate. Intamplarea a facut ca el a aflat ca prietena lui avuse un dialog cu mine, lucru care l-a suparat foarte rau. Cuvintele pot fi arme care ranesc grav. Altadata a salutat un baiat si a prins-o de barbie si zicandu-i:
- Iti place de el, nu?! Uita-te na la el!!!
Ii vorbea mereu asa urat. Nu am putut sa o inteleg de ce nu renunta la el. Ea, fata tanara avea tot viitorul inainte! Ii era atat de frica de el...

Alta fata traia in pacat cu un baiat. Ii era ca o sotie sau mai bine zis ca o sclava, ca o roaba. II gatea, ii calca, avea grija de el, iar el ii vorbea urat, o injura, o batea si pe langa toate astea o mai si insela cu multe alte fete. Si-a luat inima in dinti de a-l parasi, dar a ramas insarcinata. L-a parasit, a facut avort, iar dupa avort a cazut in deznadejde si a fost la un pas de sinucidere.

Alta fata avea un prieten care o stresa mereu cu vorbe grele. La ora stabilia trebuia sa fie prezenta, altfel era dezastru! Si acest individ a bagat frica in sarmana fiinta umana.

Lucru mare este dragostea. Dar ce e prea mult, nu este de la Dumnezeu, e de la vrajmasu!!! Dragostea de multe ori te orbeste, dar e bine sa deschizi bine ochii ca sa nu regreti mai tarziu! Mai bine sa suferi cateva luni decat sa suferi o viata intreaga! Un astfel de om iti poate distruge viata si a ta si a copiilor si a parintilor tai, a tuturor!

Un astfel de om si-a ucis sotia cu care traia in concubinaj! Caz cunocut de mine personal!

Cu un obsedat nu poti face casa!

Amandoi prietenii sau sotii trebuie sa stie ca respectul reciproc e cel mai sfant. Ai langa tine pe cineva care te iubeste. Ai pe cineva care nu iti vrea raul cu toate ca iti mai greseste. E firesc sa gresesti! E omenesc sa gresesti! Dar e dracesc a nu ierta! Fiecare om are felul lui de a fi. Pentru celalalt cu care traiesc trebuie sa caut sa imi indrept defectele care vad ca il deranjeaza, il supara. Procedand astfel, fac un pas in relatia cu Dumnezeu care imi vine in ajutor daca ii cer ajutorul. In viata de cuplu trebuie sa inveti sa lasi de la tine, sa te mai si smeresti. Amandoi trebuie sa faca acest lucru. Facand asa, cu timpul se vor da unul dupa altul.

Cuv. Paisie Aghioritul spunea ca e bine sa te casatoresti dupa ce termini facultatea pana in 25 de ani deoarece de la 26 de ani incepe sa ti se formeze caracterul. Ori caracterul e bine sa ti se formeze in armonie cu a persoanei de langa tine cu care traiesti. La 30 de ani deja ai caracterul format si iti va veni foarte greu sa te mai schimbi pentru celalalt.

Daca ai prieten/a, puneti mana sa va casatoriti! Nu mai traiti in desfrau! Toate pacatele astea se vor razbuna mai tarziu! Te vei intreba: Da cu ce am gresit Doamne de ma pedepsesti atat de groaznic??? Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci sa se intoarca si sa fie viu. Pe cine iubeste tatal, mustra! Asadar Dumnezeu va prefera sa te pedepseaca inca din viata asta. Dar ce te faci daca nu mai ai timp de indreptare? Nu au fost putine inmormantarile la care am participat de am ingropat oameni necasatoriti. Cereau disperate femeile raposatilor sa le marite preotul cu el. Dar era prea tarziu... Se mai mantuiesc ei? Timpul expira... Nu lasa pe maine, ca nu stii daca mai prinzi ziua! Nu prefera iadul!

1/22/2010

Tentative de frauda in retele mobile

Niciun comentariu:
Acum cateva zile am primit un mesaj pe email ca provenind din partea Cosmote. Voi da mesajul mai jos imediat. Mi-am dat seama imediat ca ceva nu e in regula. Mi se confirma ca firma COSMOTE imi face un cadou de 10 Euro. Tot ce trebuia sa fac era sa apelez un cod pe care il veti vedea mai jos. Mi s-a parut suspect mesajul. Prin urmare am sunat la Cosmote. A fost o tentativa de frauda. Daca as fi intros acel cod as fi transferat automat catre acel nr de telefon din contul meu un nr de euro, banuiesc eu 3 euro.

Sa nu luati aminte la mesajele pe care le primiti pe email sau pe telefon daca acestea va cer:
  1. Sa intoduceti un cod anume ce contine si un nr de telefon. Puteti transfera bani in alt cont
  2. Sa introduceti un cod cu un prefix ciudat pe care nu il mai retin. Ati putea sa va treziti cu datorii la factura de sute de euro
  3. Sa transferati spre un alt nr. o anumita suma de euro sub pretextul ca ati castigat o anumita suma de bani sau un cadou mare.
  4. Sa introduceti datele contului dumnevoastra de la o anumita banca sub pretextul unor acualizari de date. Niciodata nici o banca nu va va cere datele personale sa le confirmati prin email. Va va cere sa va deplasati la cea mai apropiata sucursala a bancii respective.

Tentativele de frauda sunt foarte diverse. Aveti mare grija!!! Nu fiti naivi!

Iata mesajul frauduros:

Cartela Cosmote - premii lunare de 20000 euro si credit de comunicare.
In perioda 2 ianuarie - 7 aprilie 2010, pentru orice reincarcare realizata, Cosmote ofera utilizatorilor
de cartele preplatite sansa de a castiga in fiecare zi credit de comunicare in valoare de 10 euro si
doua premii lunare de cate 20.000 euro.

Felicitari ai castigat: 10 Euro Credit.

Pentru a intra in posesia celor 10 euro te rugam sa introduci codul de reincarcare :

*444*3*0764522323#.

Convorbiri Plature Alaturi de Cosmote !


Si raspunsul de la Cosmote:



Stimate Domnule Ionescu,
Cosmote nu solicita niciodata clientilor sai prin mesaje scrise, apeluri telefonice sau prin oricare alte modalitati, informatii referitoare la codul numeric personal, coduri de reincarcare sau numere de conturi bancare si nici nu solicita plata urgenta a unor sume de bani, altele decat cele datorate in conformitate cu contractul de abonament sau in conformitate cu regulamentul loteriilor promotionale organizate de Cosmote, in vederea intrarii in posesia unor premii puse in joc prin eventuale promotii Cosmote.
Puteti gasi oricand detalii cu privire la campaniile si promotiile lansate de Cosmote pe http://www.cosmote.ro, in magazinele Cosmote sau ale partenerilor nostri, precum si sunand gratuit de pe telefonul mobil la numarul 1234 (apelabil din reteaua Cosmote), sau (021) 404.1234 si 0766.12.1234 (apelabil din orice retea) apeluri cu tarif normal.
Daca identificati o tentativa de frauda va rugam sa ne informati la numerele de telefon mentionate mai sus si sa va adresati organelor de Politie, urmand ca toate informatiile si documentele solicitate si disponibile in evidentele Cosmote sa fie puse la dispozitia acestora, la cerere, in conformitate cu legislatia aplicabila.
De asemenea va informam ca e-mailul primit de dumneavoastra nu este trimis de Cosmote. Intrucat numarul mentionat nu este utilizat de COSMOTE in scop informativ, dorim sa va comunicam faptul ca au fost luate masurile ce se impun impotriva acestuia.
Cu stima,
Serviciul de Relatii cu Clientii COSMOTE


ppt.ro
libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger