10/28/2010

Cuvinte de folos - Vichentie Malau Ieroschimonahul de la M-rea Secu (1887-1945)

Niciun comentariu:
IeroschimonahVichentie Malau
(1887-1945)

Manastirea Secu



Omul rau e cu desavarsire rau cand se preface ca e bun.
O constiinta fara Dumnezeu e ca un tribunal fara judecatori.
A nu te mania niciodata e semn de mare intelepciune.
Mania este o scurta nebunie.
Lenesul e frate cu cersetorul.
Trandavia e mama tuturor pacatelor.
Durerea e o invatatura.
In anii durerii am invatat sa ma rog.
A ponegri pe altul e cea mai mare crima.
Altora sa ierti totdeauna, tie niciodata.
Din faptele tale vei fi judecat, sluga vicleana.
O camera fara carti e un trup fara suflet.
Acel ce stie sa induioseze stie tot.
Nimic nu e mai liber ca cugetarea.

10/24/2010

Concert de Muzica Bizantina in Suceava - Grupul Psaltic al Patriarhiei Romane condus de Pr. Diacon Mihail Buca

Un comentariu:
Un mesaj adresat tuturor celor din judetul Suceava:

In data de 5 decembrie 2010 va avea loc la Suceava in premiera un concert de muzica bizantina sustinut de Parintele Diacon Mihail Buca, protopsaltul Patriarhiei Romane si Psaltii sai.

In deschiderea Concertului vor canta si Grupul Psaltic "Macarie Ieromonahul" condus de Daniel Petru Maxemiuc si Grupul Psaltic al Seminarului Teologic din Suceava dirijat de Parintele Tablan Lucian.

Concertul se va tine la Casa Tineretului Dom Polski la ora 19.00. Incepand cu ora 17.00 va vom astepta in holul Casei de Cultura sa vizitati raioanele special pregatite cu icoane, carti, cduri si alte obiecte de cult. Veti gasi o varietate foarte mare de icoane inclusiv icoane praznicale bizantine si rusesti. Intrarea pentru vizitarea standurilor se va face pe baza biletului de intrare la Spectacol. Cine nu are bilet, nu poate intra. Cine a intrat nu va mai iesi din cladire, altfel biletul se va anula. Biletele vor fi compostate la intrare.

Pretul unui bilet este de 30 de lei.

Biletele sunt puse in vanzare la pangarele bisericilor.

NOU

Daca nu ati reusit inca sa achizitionati un bilet la concert, o puteti face prin dl. Drd. Nedea Gheorghe 0745.482.542. Daca totusi nu veti avea timp sa va achizitionati bilet, puteti veni direct la concert unde se vor pune bilete in vanzare cu 20 de min inainte de inceperea concertului.

Cei care doresc sa sponsorizeze concertul, pot contacta persoana de mai sus la nr de telefon specificat.

INCA SE MAI GASESC BILETE! GRABITI-VA!

Concertul are si un rol filantropic. Cu banii stansi din vanzarea biletelor vor fi ajutati o serie de tineri proveniti din centrele de plasament pentru a-si putea continua studiile, vor fi ajutate unele camine de copii precum si o biserica ce se afla in renovare.

Evenimentul este organizat cu binecuvantarea IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor si cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si a Consiliului Judetean Suceava.


VA ASTEPTAM CU DRAG!

ANUNTATI MAI DEPARTE TOTI PRIETENII!

O EXPERIENTA BIZANTINA!

Organizatori:
Asociatia "EUROACTIV" - Suceava
Drd. in sociologie Nedea Gheorghe
Teologul Iordachescu Constantin

Mai multe date despre Mihail Buca aici:
http://paginadefolos.blogspot.com/2010/10/mihail-buca-si-psaltii-sai.html

10/22/2010

Mihail Buca si Grupul Tronos

Niciun comentariu:
Cateva date succinte:
  • Este de 12 ani la Patriarhia Romana "Protopsalt" adica primul intre psalti
  • A urmat Scoala de Cantareti a Seminarului Teologic din Bucuresti, fiind prima promotie reinfiintata dupa Revolutia din 1989
  • A urmat si cursurile Facultatii de Teologie si cursurile de master in muzica la parintele Marin Velea
  • Iubitor de muzica autentic bizantina, Parintele Diacon Mihail Buca a strans in jurul sau de-a lungul timpului tineri formandu-i in arta muzicala - bisericeasca. Astfel dragostea sa pentru muzica bizantina nu s-a stirbit, ci lucreaza in continuare cu minunatii tineri pe care i-a adunat.
  • Este de 4 ani diacon
  • La sfarsitul anului 2006 a infiintat Asociatia Psaltica cu scopul de a promova muzica bizantina in mediile bisericesti si civice, dar si pentru a facilita obtinerea de fonduri si sponsorizari pentru actiunile Grupului de Psalti ai Catedralei Patriarhale pe care i-a format si ii conduce
  • Este presedintele Asociatiei mai sus amintite
  • Coorganizator al Simpozionului de Muzica Bizantina care s-a tinut in anul 2007 la Sala Palatului cu invitati de mare valoare de peste hotare
  • Tinerii care sunt instruiti de maestrul Mihail Buca sunt in jur de 50 de oameni, insa in spectacolele sale nu se prezinta cu totii. Nu toti acesti minunati tineri canta la Patriarhia Romana, ci si in alte Biserici din Bucuresti
  • Corul format face repetitii in mod regulat avand convingerea ca munca innobileaza viata omului
  • Partiturile care sunt cantate de acest grup, sunt printre cele mai vechi, multe dintre ele scrise in chirilica si culese din bibliotecile manastirilor noastre care s-au aratat pastratoare a tezaurului nostru ortodox bizantin
  • Ca Obiective, Mihail Buca isi propune infiintarea de scoli de cantareti particulare afiliate unor manastiri sau arhiepiscopii din tara. Numai in acest mod se va putea invata aceasta muzica bizantina deorece la ora actuala in BOR este o criza acuta a cantaretilor bisericesti. In Bucuresti poate nu se simte aceasta criza, insa in tara situatia e alarmanta.
  • Alte doua obiective: retiparirea cartilor vechi de muzica bizantina si imprimarea de cd-ur


10/20/2010

Mesaje spam anunţă un premiu fictiv din partea Google

Niciun comentariu:

Google nu acorda nici un premiu in valoare de 1.000.000 euro, iar câstigul anuntat de milioane de mesaje spam este unul total neadevarat, a anuntat joi (26 noiembrie 2009) compania.

Recent, milioane de mesaje spam au invadat adresele de email, anuntând un presupus premiu de 1.000.000 de euro din partea Google, mai exact de la . Autorii mesajului incearca sa ii determine pe toti destinatarii sa completeze un formular pâna pe 2 decembrie 2009 si sa ofere informatii personale pentru inceperea transferului de bani. Informatiile personale sunt solicitate in numele unui pretins preot Wilson Paul, care are o adresa de gmail.com.
Informatiile personale cerute includ prenumele, data de nastere, nume le de familie, sexul, adresa, nationalitatea, profesia, numarul de telefon si numarul de fax, avertizeaza Google. “Informatiile personale sunt furate si victimele pot fi indemnate sa plateasca onorarii iarasi si iarasi pentru a primi presupusii bani. E-mail-urile de acest gen trebuie sa fie sterse imediatľ, avertizeaza Ralf Benzmuller, managerul laboratoarelor G Data Security.
Infractorii trimit e-mail-uri cu false notificari de câstiguri legate de «Fondurile Google 2009 ». E-mail-ul in limba germana ii informeaza pe presupusii câstigatori despre o intâlnire oficiala la Aachen (Germania), unde vor fi desemnati zece câstigatori. Cei zece câstigatori europeni sunt indreptatiti sa isi primeasca premiul in bani in valoare de 1.000.000 de euro fiecare, prin intermediul bancii partenere oficiale: Barclays Bank Plc.
Toate informatiile oferite in acest e-mail pot fi declarate indoielnice. Limbajul si gramatica folosite in e-mailul de culegere de date (phishing) se situeaza sub medie, având o multime de greseli. Mesajul pare a fi tradus din engleza in germana cu un program de traducere automata.
Pentru a sugera siguranta, in ciuda slabelor puncte lingvistice, falsificatorii numesc câteva companii cunoscute la nivel international, care ar fi implicate in programul «Fondurile Google», ca de exemplu Microsoft Inc., AOL, Carlsberg, Becks, Mercedes Benz, Coca-Cola, Credit Suisse, Raiffeisen Bank Group, Allianz, Volkswagen, Nokia si Siemens.
G Data s-a pretins a fi unul dintre câstigatori, i-a contactat pe falsificatori si i s-a cerut sa trimita câteva sute de euro intr-un cont Western Union. Se pretindea ca acesti bani vor folosi ca onorariu pentru a incepe intregul proces de tranzactie. E-mail-urile pe care G Data le-a primit au fost expediate de catre un server din Africa de Sud. Acest incident sprijina presupunerea ca acest e-mail este asa-numitul « Nigeria scam ».
Adresele de e-mail ale expeditorilor sunt de multe ori anonime si in mod evident ciudate, ca de exemplu: online12345@providerXYZ.com. Sfatul G Data este ca oricine primeste astfel de e-mail-uri sa le stearga imediat !

articol preluat de pe un site foarte serios: Financiarul.

10/12/2010

Plansul Calugarilor

Niciun comentariu:





















10/03/2010

Situri false care imita situri ale bancilor - exemplu: situl BRD

Niciun comentariu:
Vreau sa mai atrag atentia asupra unei alte metode de inselaciune mult practicata pe mail. Poate ca ati mai primit pe mail mesaje de la BRD sau Rafiessen sau Bank Post sau alte banci. Un exemplu de astfel de mesaj e cel de mai jos:

iata mai in detaliu
Va rog sa remarcati mai intai adresa de la care primiti mailul.

Apoi mai observam ca ni se da un link corect, INSA in momentul in care accesati acest link veti fi redirectionati catre un site falsificat. Va rog sa observati mai jos ca nu mai este linkul acelasi cu cel pe care l-ati accesat:

detaliu:
Aceasta este o poza a sitului original
detaliu:

Ce se intampla daca treceti datele dumneavoastra pentru a va verifica conturile intr-un astfel de site falsificat identic cu cel real? Veti constata ca toate conturile dumneavoastra au fost golite pana la ultimul banut... Si poate nu aveti putini...

Daca tot folositi internetul pentru a va verifica conturile, mai degraba dati search Google BRD Net si veti fi trimisi catre situl original.

Daca veti cauta pe pagina originala BRD veti gasi o sumedenie de exemple de tentative de frauda. Va invit sa aruncati o privire: http://www.brd.ro/banca/alerta-securitate/

10/01/2010

Inselaciuni din Africa

Niciun comentariu:

Mi s-a umplut mailul de mesaje primite de la diverse persoane (pe mine m-au contactat fete) din Africa care sub pretextul unei simple prietenii, cauta ceva suspect. Ajung la urma urmei sa iti spuna aceeasi poveste:
  • sunt din Africa
  • parintii au fost ucis in razboiul civil
  • sunt intr-o tabara de refugiu (sunt tabere de baieti, de fete si de batrani)
  • si foarte important: detin cica niste averi colosale ramase mostenire de la parintii care au murit
  • doresc sa emigreze in tara ta
  • sunt gata sa imparta averea cu tine sau sa se casatoreasca cu tine
  • trebuie sa suni la telefonul din tabara care incep cu +22...
Daca veti citi si mailul acesta de aici http://paginadefolos.blogspot.com/2010/10/normal-0-false-false-false.html cred ca veti pati acelasi lucru daca apelati la numere de telefon care vi le propun cei de mai sus.

Ei iti propun o poveste interesanta si ispititoare, insa altii trec direct la subiect. Iti zic lucrurile in fata detin o avere inestimabila pe care sunt gata sa o imparta cu tine si iti cer tot felul de detalii cu care iti pot cumpara identitatea sau stiu eu ce mai ce iti pot face.

NU FITI NAIVI!!!

SA NU CREDETI ACESTE MAILURI!

Inselaciune cu prefix de Italia

Niciun comentariu:

Redau mai jos un mail pe care l-am primit :

''Daţi-mi voie să vă atrag atenţia asupra unei noi forme de inselătorie, apărută de curând, şi care, din păcate ne-a atins şi pe noi în Europa.
Mecanismul înşelătoriei este următorul: pe telefonul mobil apare o înştiinţare privind un apel nepreluat. Înştiinţarea poate apărea chiar fără ca telefonul să fi sunat vreodată. Dacă e vorba de un număr care incepe cu +39..., 390..., +391...., +392..., +393..., +394... (în cazul depistat de noi era numărul +393193260045), îl stergeti imediat si nu se va întâmpla nimic. Dar dacă sunati la acel număr veti deveni victima infractorilor. În cazul concret, titularul telefonului a sunat la numărul respectiv, nu a mai avut posibilitatea să întrerupă convorbirea, costurile înregistrate pe factură depăşind 2000 de euro.

Din informatiile primite de la Ministerul de Interne e vorba de mai multe astfel de cazuri.
De aceea vă rog, în ideea prevenirii altor cazuri, transmiteţi această informaţie cât mai multor oameni" +39 are Italia, or fi tot romanasii "in action" ?













Lista tuturor tarilor din lume si prefixele lor telefonice



Cateodata sunteti sunati de prieteni plecati in strainatate. In caz de ati ratat un apel si doriti sa stiti din ce tara s-a facut apelul, puteti cerceta lista de mai jos: A Afganistan          +93 Africa de Sud     +27 Albania +355 Algeria  +213 Angola  +244 Arabia Saudită  +966 Argentina           +54 Australia             ...










Cum poti fi talharit cu o bancnota de 100 de lei lipita pe parbriz



Talharii si hotii din Romania apeleaza la o sumedenie de metode de furt, mereu imbunatatite si mereu in plina dezvoltare. Iata ca acum cea mai noua metoda prin care ramai fara bunuri sau chiar fara masina isi face usor usor simtita prezenta si la noi in tara, bazandu-se pe o bancnota falsa lasata in parbriz. Metoda bancnotei din parbriz nu este noua, dar este noua in Romania. Aceasta metoda de furt se foloseste de obicei in parcarile centrelor...


Inselaciunea POZE pentru FOTOMODELE



Imi povestea vara aceasta o fata ca a fost abordata la Obor langa piata de niste persoane tinere, aparent foarte amabile: - Cautam persoane frumoase ca dumnevoastra sa le facem fotomodele pentru reviste. Ati dori sa intrati in echipa noastra? - Sigur! A raspuns bucuroasa tanara. Ce trebuie sa fac? - Trebuie sa platiti suma de 70 de lei. Acesti bani sunt pentru intocmirea actelor. Fata s-a scotocit prin buzunare, dar nu avea decat 50...


Cunoscutul necunoscut



Am fost abordat astazi de un cetatean de etnie romma care tinea un copil de mana: El: Buna ziua! Ce mai faceti? De cand nu v-am mai vazut! Eu vorbeam la telefon.  El: Va rog inchideti telefonul sa nu ne auda si altcineva. Eu l-am privit mirat. Mi-am cerut scuze fata de persoana cu care vorbeam la telefon si i-am inchis. Am continuat discutia cu acea persoana necunoscuta. Eu: Nu stiu de unde sa va iau! Nu imi...


Cum mi-au furat benzina



Sa va spun patania mea de acum trei zile. Nu vreau sa ma plang, ci sa atrag atentia asupra unor lucruri. Acum trei zile am parcat masina in parcarea noastra din fata blocului. Am intrat in casa pentru ca peste o ora sa plecam din nou la Cora. Noi avem un Matiz. Cand m-am urcat insa in masina din nou, nu mai pornea deloc masina. Ce s-o fi intamplat? Mi s-o fi stricat din nou pompa de benzina sau delcoul? Daca da, am incurcat-o ca piesele...


Mesaje spam anunţă un premiu fictiv din partea Google



Google nu acorda nici un premiu in valoare de 1.000.000 euro, iar câstigul anuntat de milioane de mesaje spam este unul total neadevarat, a anuntat joi (26 noiembrie 2009) compania. Recent, milioane de mesaje spam au invadat adresele de email, anuntând un presupus premiu de 1.000.000 de euro din partea Google, mai exact de la . Autorii mesajului incearca sa ii determine pe toti destinatarii sa completeze un formular pâna pe 2 decembrie...


Situri false care imita situri ale bancilor - exemplu: situl BRD



Vreau sa mai atrag atentia asupra unei alte metode de inselaciune mult practicata pe mail. Poate ca ati mai primit pe mail mesaje de la BRD sau Rafiessen sau Bank Post sau alte banci. Un exemplu de astfel de mesaj e cel de mai jos: iata mai in detaliu Va rog sa remarcati mai intai adresa de la care primiti mailul. Apoi mai observam ca ni se da un link corect, INSA in momentul in care accesati acest link veti fi redirectionati catre un site falsificat....


Inselaciuni din Africa



Mi s-a umplut mailul de mesaje primite de la diverse persoane (pe mine m-au contactat fete) din Africa care sub pretextul unei simple prietenii, cauta ceva suspect. Ajung la urma urmei sa iti spuna aceeasi poveste: sunt din Africa parintii au fost ucis in razboiul civil sunt intr-o tabara de refugiu (sunt tabere de baieti, de fete si de batrani) si foarte important: detin cica niste averi colosale ramase mostenire de la parintii care au murit doresc...


Inselaciune cu prefix de Italia



Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times...



Tentative de frauda in retele mobile



Acum cateva zile am primit un mesaj pe email ca provenind din partea Cosmote. Voi da mesajul mai jos imediat. Mi-am dat seama imediat ca ceva nu e in regula. Mi se confirma ca firma COSMOTE imi face un cadou de 10 Euro. Tot ce trebuia sa fac era sa apelez un cod pe care il veti vedea mai jos. Mi s-a parut suspect mesajul. Prin urmare am sunat la Cosmote. A fost o tentativa de frauda. Daca as fi intros acel cod as fi transferat automat catre acel...


Frauda pe mobil



Daca te suna cineva cu numar ascuns si-ti spune ca e de la orange si ca datorita fidelitatii tale pt aceeasi bani iti da mai multe minute, si-ti mai spune sa formezi *100#4# si un numar de telefon, n-o face ca ii reincarci la nesimtit cartela, si e vorba de sume mari nu 7 euro, de la 75 de euro in sus, anunta si alte cunostinte care au orange. Dacă te-au păcălit deja şi le-ai pierdut urma (că ei îşi schimbă imediat nr de telefon, folosesc...



Cum puteti fi inselati la un Exchange



Nu e un lucru nou când auzi că cineva a fost înşelat în această ţară. Dar e un lucru extrem de nou când chiar tu însuţi cazi în plasa amăgitorilor, în plasa "şmecherilor", "şarlatanilor", "hoţilor". Poţi fi păcălit cu acte în regulă dacă nu eşti atent!Deci ATENŢIE la ce semnaţi!!!Să vă povestesc păţania mea. Am mers astăzi, 13.08.2008 sa schimb valută. Vroiam sa vând nişe dolari şi nişte lire sterline şi să cumpăr nişte euro. Pentru a realiza acest...




Ce sa faci cand te ispiteste gandul desfranarii?

Niciun comentariu:

Avva Ioan a fost intrebat despre casatorie de catre un crestin.

- Avva, ma ispiteste gandul desfranarii si mereu diavolul imi aduce in fata multe femei frumoase. Ce pot face, cum sa resping ispita? Atunci avva Ioan i-a zis:

- Trebuie sa te gandesti la patru lucruri:

1) sa te gandesti ca femeia ta este mai frumoasa;
2) sa te gandesti ca femeia ta este cea mai curata;
3) sa te gandesti ca femeia ta este cea mai credincioasa;
4) sa te gandesti ca femeia ta este calea lasata de Dumnezeu ca sa te mantuiesti;
libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger