6/06/2011

Femeia care si-a stiut ceasul mortii

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Azi la o inmormantare un om ne-a relatat doua minuni intamplate cu familia sa.

Le consider de un mare folos duhovnicesc, de aceea le consemnez in scris.

Soacra lui, o venerabila credincioasa, a ajuns la adanci batranete pe patul de suferinta. Inainte de Pasti omul si-a cumparat si el miel... La care soacra ii spune: Mai omule, dar tu nu o sa ai Pasti si nu ai sa mananci din mielul acesta! De ce l-ai luat?

Omul surprins de afirmatia soacrei, a stat si a meditat intru sine si apoi i-a zis sotiei sale:

Mai daca soacra ta moare maine in sambata mare ce ne facem ca nu vom avea cu ce face inmormantarea! Duminica si lunea e inchis...

Speriati s-au dus in aceeasi zi, vinerea patimilor de s-au aprovizionat de inmormantare. Cand s-a intors acasa de la cumparaturi, soacra ii spune fara sa ii fi zis cineva unde s-a dus el:
Gata! Te-ai linistit! Da-o afara din camera pe fata mea... Dupa ce aceasta a iesit, omul i-a aprins lumanare, i-a tinut-o in maini. Femeia s-a uitat cu drag prin camera pentru ultima oara, a zambit frumos, si a murit. Omul nostru marturiseste ca a vazut cum un abur a iesit din trupul ei si cum s-a usurat dansa. Se mira si el de cata putere i-a dat Dumnezeu in acele clipe!

Iata ce inseamna sa ii slujesti lui Dumnezeu! Sa ne dea Dumnezeu la toti o asa moarte fericita ca a acestei batrane!

Un alt caz pe care acelasi om ni l-a povestit este urmatorul:

Sotia sa la un moment dat s-a imbolnavit foarte tare incat i se umfla tot trupul. A mers la cei mai buni doctori, la spitalul miliar. Dupa o gramada de analize, nu i-a gasit nimic! Medicul deznadajduit i-a zis omului:
Nu stim ce are! Mergi si tu pe la babe...

Va dati seama ce a fost in sufletul lui! Femeia lui era grav bolnava, in pragul mortii. El nu era din Bucuresti, avea un baiat si se gandea ce va face daca va muri sotia lui? El nu are locuinta in Bucuresti! Daca socrul il va da afara din casa? Ramane pe drumuri cu baiatul lui? Era disperat!

S-a apucat de comert, nadajduind ca va mai scoate un banut in plus, caci medicii si spaga medicilor il secase de bani. Mergand sa se aprovizioneze cu legume, a ajuns la indemnul localnicilor intr-un sat (nu dau nume. nu vreau sa fac reclama) la preotul satului care se ocupa si el cu legumicultura. Intre altele i-a zis preotului si necazul ce il apasa.

Preotul l-a chemat 3 zile la rand si i-a citit niste rugaciuni de sanatate si s-a desbracat de vesminte. Preotul i-a zis omului: Femeia ta are argintul alb in ea! Seara, ajunsi acasa, femeii i s-a facut foarte rau si a vomitat mult. Omul cand s-a uitat, nu i-a venit sa creada: 3 bobite albe de argint pluteau in lighean!

Morala: Exista vraji! Nu trebuie sa ne temem de ele insa! Omul care se spovedeste si se impartaseste regulat nu se prind de el vrajile! Iata si puterea preoteasca! Preotul nu a inventat o slujba sau a facut el vreo minune! Aceasta slujba chiar exista in Molitfelnic si se face celor bolnavi! Preotul cu puterea harului Sfantului Duh a facut bine pe aceasta femeie. Mai bine zis Dumnezeu a insanatosit-o prin mana preotului. Asadar, respectati preotii slujitorii lui Dumnezeu!

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

2 comentarii:

Eugenia Dudau spunea...

Adevarat, vrajile exista. Sa ne pazim de ele si de tot raul prin toate faptele bune, prin spovedanie si Sf. impartasanie!

Unknown spunea...

Omul care se spovedeste si se impartaseste regulat nu se prind de el vrajile! Iata si puterea preoteasca! Preotul nu a inventat o slujba sau a facut el vreo minune! Aceasta slujba chiar exista in Molitfelnic si se face celor bolnavi! Preotul cu puterea harului Sfantului Duh a facut bine pe aceasta femeie. Mai bine zis Dumnezeu a insanatosit-o prin mana preotului. Asadar, respectati preotii slujitorii lui Dumnezeu!

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger