5/04/2012

Cantitate sau Calitate la Romani

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Adeseori ni se recomanda sa alegem CALITATEA si nu neaparat CANTITATEA.

Calitatea este intr-adevar de dorit, dar bugetul mic al romanilor, ii impinge adeseori sa aleaga Cantitatea in detrimentul Calitatii.

Idealul oricarui roman cand este vorba de o imbracaminte sau o incaltaminte este ca produsul sa fie FRUMOS si IEFTIN. Deci nu CALITATIV. Spre exemplu in Bucuresti se gaseste in pasaj la Obor un magazin cu haine. Poti cumpara de aici cu bani putini mult mai multe produse decat ai cumpara din MALL. Poate nu au o calitate extraordinara, dar conteaza aspectul produsului. Nu gasesti in Europa lucruri frumoase si calitative ca in acest magazin. Si din Complexul Europa daca faci cumparaturi, le poti lua la un pret bun, dar calitatea este made in China.

Romanul este prea sarac ca sa isi permita permanent Calitate.

Exista intr-adevar o vorba in poporul nostru: "Sunt prea sarac ca sa imi cumpar un lucru de proasta calitate".

Dar romanul nostru stie sa si aleaga. Spre exemplu: Am fost acum doua saptamani acasa la mine in Falticeni. Am constatat ca pana si in acest orasel unde nu mai merge aproape nimic, tinerii sunt imbracati la moda. Nu cred ca au ei bani sa se imbrace din MALL cu toate ca exista in Suceava MALL-uri. Eu cred in gusturile bune ale romanilor si in buna chivernisire a banilor. Dai un ban dar stii ce cumperi.

Taranul nostru alege tot cantitatea si nu calitatea. Cand vorbesc doi tarani de recolta de porumb, nu vorbesc daca e sau nu stricat porumbul, ce calitate are. Ci se intreaba CAT a strans celalalt.

Si de multe ori CALITATEA care se prezinta ca si Calitate, nu prea este Calitate. Spre exemplu: Mergi la piata sa cumperi rosii. Le vezi mari frumoase pe tarabe si cumperi si cand gusti, numai a rosie nu are gustul si nici macar mirosul. Dar daca mergi la rosiile amarate si mici ale taranilor, nu vei gasi Calitatea in marimea rosiei ci in Gustul Rosiei.

De multe ori Media ne prezinta "Calitatea la un pret cumsecade", dar de multe ori este doar o iluzie optica. "Dai un ban dar stai in frunte" dar ce folos ca stai in frunte ca un prost? Mananci toate chimicalele posibile, te imbraci in bumbac dar in fapt e polistiren, si platesti o multime de bani doar pentru a te otravi mai usor.

Poti gasi Calitate si in alta parte. Trebuie doar sa cauti. Nu cred ca avem nevoie de haine de zeci de milioane de lei pe noi. Important e sa fim oameni. La urma urmei, tot un pamant ne va inghiti si hainele de milioane vor putrezi. Nu e pacat de banii risipiti? Poti fi cat de cat la moda si cu bani putini. Trebuie doar sa inveti sa fii chivernistit.

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger