12/02/2012

Daca nu esti glumet, nu esti „de gasca”!

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Gluma. Nu oricine stie sa faca o gluma! Sfantul Isus Sirah spunea: „Din prisosul inimii graieste gura”. Cel care are o oarecare cultura generala si o asezare duhovniceasca sau cel putin morala, va sti sa faca glume cu bun gust! Glumele tinerilor denota faptul ca pe de o parte ei nu sunt maturizati, pe de alta parte ca sunt de prost gust. Fericirea este asociata gresit cu gluma! Fetele doresc compania unui baiat care sa le faca sa rada cat mai des. De aceea tinerii nostri transforma aproape orice cuvant in gluma. Daca nu e buna gluma, rad de unii singuri!

Inaintea orei facem rugaciunea „Tatal Nostru”. Tinerii nostri nu stiu sa se linisteasca la rugaciune, sa se opreasca din foit, din vorbit si din ras. Unii accentuiaza cuvintele rugaciunii in asa fel incat sa ii faca pe colegi sa rada. Asa considera ei ca pot fi „cineva”!

Nu poti trece cu vederea un astfel de comportament! Le-am explicat clar cum stau lucrurile! Asa cum Mantuitorul a rostit 9 Fericiri, tot El a rostit si niste VAI-uri. Un VAI suna in felul urmator: „Vai voua celor ce radeti acum! Ca veti plange si va veti tangui!” Tare bine se potriveste acestei generatii acest VAI! Razi de rugaciune? Razi de Dumnezeu! Iei in batjocora numele lui Dumnezeu, ori ATENTIE: „Dumnezeu nu se lasa batjocorit!” Te rabda azi, te rabda maine, te rabda poimaine. Dar ulciorul nu merge de multe ori la apa. Cand va veni vremea de te va tranti Dumnezeu, o sa te miri: „Da cu ce am gresit de am patit asa ceva?”. Generatia asta as numi-o „HI! HI! HI! HA! HA! HA!”
Vorba romanului: „Razi ca prostul!”

Intregul articol in gasiti sub titlul: "Arta de a fi cool" aici: 
http://paginadefolos.blogspot.ro/2012/12/arta-de-fi-cool.html

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger