12/02/2012

Nu conteaza scoala, ci conteaza banii!

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Doar vorba aceea: „Ai bani, ai parte!”. Sunteti contrariati? Nu gresesc! „Ai carte, n-ai parte!”. Asa gandesc elevii! Ce conteaza cartea? Ce sa invete, cand pot sa isi copie lectia in pauza daca au de la cine. Ce le trebuie lor sa stie Istorie, Geografie, Matematica sau Biologie si mai ales ROMANA!? Ce sa care dupa ei Manuale si Caiete? Le lasa ori la scoala ori acasa! Important e sa ai bani! Daca nu ai, dupa cum spuneam mai sus, FACI ROST!!! (din buzunarele altora)

Iata un caz marturisit mie de o eleva:

A furat de la parintii ei aur si l-a dus la amanet ca sa isi cumpere ceva. Ajunsa la scoala cu banii, a constatat intr-o pauza ca i-au disparut banii din banca! Acum, parintii nu mai au incredere in ea.

Un elev m-a intrebat: „Domn profesor! Banii aduc fericirea? DA! Aduc fericirea! Eu as fi cel mai fericit daca mi-ar da cineva 100000 euro.”

Alt elev imi zice: „Ce trebuie sa invatam la Religie? Conteaza Modulele care imi vor da meseria de maine!” Atunci i-am raspuns: „Bun! Si termini, ai o diploma! Si mai departe? Daca nu te angajeaza nimeni? Cine te poate ajuta sa iti gasesti un loc de munca? Nu Dumnezeu?” Adevarata problema este ca au un dezinteres foarte mare si pentru aceste module. Ce note mici! Cate absente! Pe unii i-am intrebat simplu: Unde se afla pe harta orasul „Alba Iulia sau Arad? Pe unde trece raul Siret?” Nu au stiut sa imi raspunda! Nu au cultura generala in cap! Au doar o sete acuta dupa bani si in rest „tabula rasa”.

In general, li se da impresia ca daca ai bani multi, iti poti permite orice! Poti cumpara orice! Problema e ca pe Dumnezeu nu il poti cumpara! De aceea, ei cauta sa il izoleze pe Dumnezeu undeva sus in ceruri, unde sa stea cuminte si sa nu ii streseze. Ei au un Dumnezeu al lor, inca nedefinit. Constiinta ii mustra. De aceea fug de ea, si automat fug de Dumnezeu. Se ascund foarte bine in greselile preotilor si ale micilor imperfectiuni de organizare ale Bisericii promovate activ de Media.

”Domn profesor! Preotii sunt niste hoti! Pun taxe mari! Uite ce a facut popa X sau Y!”

Le raspund: „Stiti cum sunteti voi? Va plimbati printr-o padure si gasiti cativa copaci uscati. Atunci ziceti: Toata padurea e uscata! Trebuie taiata! Padure fara uscaciune nu exista! Dar exista si preoti exemplari, si le dau exemple.”

„Domn Profesor! Uite ce afaceri mari invarte Biserica! Banii sunt ochii dracului, nu? Atunci?” Eu le zic: „Biserica Ortodoxa la ora actuala, are numai azile de batrani de doua ori mai multe decat are statul roman azile de batrani si camine de copii la un loc! La fel si in cazul caminelor de copii! Biserica insa nu isi face reclama pe tema asta! De ce nu merge Media la Valea Plopului sa vada asezamantul de acolo infiintat de Parintele Nicolae Tanase? Foarte multe parohii au pe langa ele un azil de batrani sau camin de copii. De ce Media nu face reclama la actiunile caritabile ale Bisericii, ci asteapta doar stiri senzationale cu efect negativ? Asteapta cu nerabdare o mica greseala a unui preot, ca sa o mareasca ei prezentandu-o ca o mare catastrofa!?”


Intregul articol in gasiti sub titlul: "Arta de a fi cool" aici: 
http://paginadefolos.blogspot.ro/2012/12/arta-de-fi-cool.html

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Un comentariu:

Anonim spunea...

Si cand te gandesti cati ar avea nevoie sa
citeasca asta, dar nu prea stiu de site...

Look into my blog post ... ora exacta

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger