12/24/2013

Cum poti scapa de fumat? Sfatul medicului Dimitrie Avdeev

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
1. Obiceiurile noastre rele depind in mare masura de nervozitate, anxietate, tensiune emotionala excesiva. Sa nu uitati lucrul acesta.
2. Delimitati "cele mai importante tigari ale zilei", analizati motivele psihologice pentru care le-ati fumat si eliminati tigarile "de prisos". Dupa aceea, micsorati numarul "tigarilor importante" cu una la trei zile si fixati-va termenul la care veti renunta total la fumat.
3. In fiecare dimineata straduiti-va sa amanati cat mai mult momentul cand fumati prima tigara.
4. Daca vi s-a facut pofta de fumat, nu scoateti tigara din pachet, nu o luati in maini, macar vreme de cateva minute. In acest rastimp ocupati-va mainile cu altceva, faceti cateva exercitii fizice, respirati mai profund.
5. Nu fumati pe stomacul gol.
6. Daca v-ati lasat de fumat cu totul, amintiti-va ca dupa o vreme (2-3 saptamani) poate aparea un disconfort de tipul sindromului de abstinenta, intrucat organismul a ramas lipsit de un produs de consum al carui componente au patruns deja in profunzimea proceselor metabolice.
In suportatrea sindromului care apare in primele zile ori saptamani de la abandonarea fumatului sunt de ajutor unele tranchilizante slabe, cum ar fi Persen, care se elibereaza in farmacii fara reteta.

Se mai poate recomanda clatirea cavitatii bucale cu o solutie de bicarbonat de sodiu (o lingurita la jumatate de pahar de apa), cu o solutie diluata de permanganat de potasiu sau cu ceai de musetel. In primele 7-10 zile de la incetarea fumatului, clatirea trebuie repetata la fiecare 3-4 ceasuri.

Este destul de util plasturele Nicotinel. Acest medicament asigura o mica doza de nicotina, ajutand fostilor fumatori sa se desparta de viciul lor.

Extras dintr-o carte exceptionala: DEPRESIA de DR. Dimitrie Avdeev

O puteti comanda de aici: "DEPRESIA, ca patima si ca boala"

Va prezint cateva carti deosebite de psihologie care trateaza problemele psihice din punct de vedere crestin. Veti putea vedea c\efectele pacatului asupra sufletului. Psihoterapia crestina nu exclude tratamentul medicamentos ci identifica problema - si vindeca rana lasata de pacat prin metodele Sfintilor Parinti. E de remarcat faptul ca Psihologia ca si Stiinta a aparut destul de recent. Probleme psihice au existat de cand e lumea si au fost tratate ca atare.

Pentru a afla mai multe lucruri despre carti sau pentru a le comanda dati click pe titlu.

Mitropolitul Hierotheos Vlachos din Grecia

Psihologia existentialista si psihoterapia ortodoxa 


Iata o serie de carti scrise de Dr. Dmitri Avdeev, un excelent psihoterapeut din Rusia:

NERVOZITATEA - click pentru comanda





Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger