12/14/2013

Pasul Ciumârna (numit și Pasul Palma)

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Pasul Ciumârna (numit și Pasul Palma), este o trecătoare situată pe DN17A la 1100 m altitudine] și, care traversează Obcina Mare leagând Valea Moldoviței de Podisul Sucevei.

Cei care trec prin acest pas (1100 metri) cunosc mai degraba monumentul acesta ciudat numit simplu ,, Palma" , care are o istorie interesanta.

In anii '60 a inceput constructia drumului dintre Sadova (lânga Câmpulung Modovenesc) si Rădăuţi, un drum deosebit de dificil de construit, astfel ca doua echipe de muncitori pornesc simultan din cele doua directii, pentru ca in 1968 cele doua echipe sa se întâlneasca în punctul cel mai înalt din acesta obcina si sa-si dea mâna pentru ca soseaua sa se încheie( mai exista un pas, Curmătura Boului de 1156 metri în Obcina Feredeu, pe acelasi drum).
Astfel a aparut ,, Palma" un monument ciudat dar reprezentativ pentru spiritul drumarilor.


Mai sus de monument se poate vedea o cabana turistica lasata in parasire, cu geamurile sparte. Tin minte ca acum vreo 20 de ani cabana era in functiune. Turistii opreau aici si serveau o bere, o cafea, poate aveau si posibilitati de cazare. Pacat ca au dat faliment. Multi turisti inca mai opresc la acest popas turistic.
Poze dimprejurul Palmei


Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger