6/18/2013

Dumnezeu in viata oamenilor

Niciun comentariu:
Recomanda un exceptional reportaj realizat de PRO TV:

6/17/2013

Nasterea poemului. Poezii Religioase. Vicor M. Ionescu

Niciun comentariu:
Sub candela ce-ngân-o rugăciune
de miruri aromate-n distilare,
de Tine, Doamne, mi se face dor

Si Tu cobori pe-un fulg trimis de soare...
Esti lângă mine, Bunule Păstor,

privind dintr-o icoană, gânditor,
la truda mea: furnica de pământ

ce ctitoreste-această poezie,
un Voronet de vorbe pe hârtie

ce se doresc altar pentru Cuvânt.


6/16/2013

Biserica de lemn din Bucovina. Poezii Religioase. Autor Victor M. Ionescu

Niciun comentariu:
Pe turla zveltă sfântul semn al Crucii
o pasăre plonjând în Ceruri pare,
dar ea veghează satele răzleţe

şi ape tresărind a-nfiorare
printre păşuni şi molcome fâneţe…

Mai mult de-un veac de când ne dai bineţe
biserică din bârne de stejar…

Si chiar dacă n-ai fost cu sfinţi pictată,
iubindu-ţi simplitatea demodată

Hristos  mereu e-acasă în altar.



6/07/2013

Minunile Ortodoxiei in imagini

Niciun comentariu:
Aceasta fotografie a fost realizata in timpul Sfintei Liturghii.
Atat preotii, cat si cel care a facut fotografia nu au vazut nimic deosebit. Abia cand filmul a fost developat, a fost vizibila Lumina Dumnezeiasca din Sfantul Potir.
Prin pogorarea Sfantului Duh, painea si vinul se transforma in Trupul si Sangele Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Harul Sfintei Treimi este, de fapt, Lumina necreata sau energiile divine prin care Hristos Se impartaseste Bisericii si credinciosilor. De aceea, Trupul si Sangele Dumnezeiesc raspandesc si impartasesc Lumina Dumnezeiasca. La Sfanta Liturghie cantam: Am vazut Lumina cea adevarata, am primit Duhul cel ceresc, am aflat credinta cea adevarata, Nedespartitei Sfintei Treimi inchinandu-ne.

Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti!


La foto non è truccata.
La Luce si è vista dopo che il film è stata sviluppata. Il ragazzo che ha fatto questa foto, l'ha fatta per gioco.
In questa foto mandato di un mio amico Mihailos Arhanghelos, in una Chiesa Ortodossa in Romania, si osservano 6 preti, un prete in mezzo Altare e altri due in parte sinistra e altri tre in parte destra. 
Dal Sacro Altare si vede la Luce di Dio che riempie L'Altare, il prete che si trova in mezzo Altare porta in mano destra il Santo Calice.


Se poate vedea Lumina lui Dumnezeu care umple Sfantul Altar, se vad 6 preoti, unul in mijloc cu Sfintele Daruri in mana dreapta, doi preoti in partea stanga, si trei preoti in partea dreapta a intrarii in Sfantul Altar a portii principale.


Miracol - Miracolo
Această fotografie a fost realizată în timpul Sfintei Liturghii, la o Biserică Ortodoxă. Atât preoții, cât și cel care a făcut fotografia nu au văzut nimic deosebit. Abia când filmul a fost developat, a fost vizibilă Lumina Dumnezeiască din Sfântul Potir.


Questa foto è stata scattata durante la Divina Liturgia, in una Chiesa ortodossa. Tuttii i sacerdoti e la persona che ha scattato la foto non ha visto nulla di speciale. Solo quando è stato sviluppato il film, la luce divina era visibile dal calice.

Prin pogorârea Sfântului Duh, pâinea și vinul se transformă în Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Harul Sfintei Treimi este, de fapt, Lumina necreată sau energiile divine prin care Hristos Se împărtășește Bisericii și credincioșilor. De aceea, Trupul și Sângele Dumnezeiesc răspândesc și împărtășesc Lumina Dumnezeiască. La Sfânta Liturghie cântăm: ”Am văzut Lumina cea adevărată, am primit Duhul cel ceresc, am aflat credința cea adevărată, Nedespărțitei Sfintei Treimi închinându-ne”.



Il miracolo della Tomba Sacra di Gesù Cristo, una sfera di luce...
Si vede una sfera di luce in forma umana, felici quelli che hanno creduto e non hanno visto.
"Se vede o sfera de lumina in forma umana, fericiti cei ce au crezut si nu au vazut." 



Pe 4 iunie, ortodocşii români îi prăznuiesc pe Sfinţii Mucenici Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel, ale căror moaşte au fost descoperite în 1971, după un sezon ploios, pe o străduţă din nord-vestul comunei tulcene Niculiţel. 
La exact 30 de ani de la descoperire, un fapt minunat s-a petrecut în acelaşi loc: pe la ora 2.00, în timpul privegherii, un fascicul de lumină cobora de sus până la intrarea în martiriconul unde fuseseră găsite Sfintele Moaste. Momentul, imortalizat pe o fotografie, a fost considerat de multă lume o minune dumnezeiască.
Dumnezeu a auzit urletul oamenilor care pacatuiesc, si a hotarat sa coboara si sa priveasca in persoana. Undeva in Rusia, in cercul rosu se observa chipul Mantuitorului.
Fecioara Maria cu pruncul Iisus decoperita intr-un trunchi de copac 

Iata portretul robot al Mantuitorului Hristos realizat de specialisti dupa Giurgiul de la Torino:
Un om de afaceri din România, mai exact din Tg. Jiu, a trăit experiența vieții sale!
În unul dintre drumurile sale de afaceri, s-a horărât să meargă și la muntele Athos, în Grecia, pentru a se închina și a cere ajutor…dar… după experiența minunată trăită la Sfântul munte, se pare că Dumnezeu și însăși Maica Domnului i-au rânduit o minune și mai mare…
La întoarcerea din Sfântul munte, în avion, aude la un moment dat comentariul pilotului, care atrăgea atenția pasagerilor asupra faptului că se află chiar deasupra Sfântului munte Athos, de fapt undeva spre stânga lui, unde se spune că Însăși Născătoarea de Dumnezeu stă de pază și se roagă pentru toți.
Aruncându-și privirile pe geam, văzu norii superbi și…o lumină minunată, mult mai strălucitoare și mai altfel decât ar fi trebuit să fie în acel loc. Minunându-se de acel ceva inexplicabil, a hotărât să fotografieze ceea ce vedea, pentru că era limpede că nu putea fi un fenomen natural.
Ajuns acasă însă, s-a grăbit să scoată fotografiile făcute în călătorie și astfel a constatat că acea lumină orbitoare este mult mai mult decât a crezut…pe fotografii apărea silueta unei femei, foarte clar, în lumină orbitoare… Cine alta decât Maica Domnului care, cu adevărat păzește Sfântul Munte Athos, așa cum spune toată lumea, așa cum spun rugăciunile, așa cum Ea însăși a binevoit să descopere nu doar acestui pelerin ci multor altor credincioși, spre folosul tuturor?!
Cuvintele sunt de prisos și mici…nimic nu poate descrie măreția, Slava și frumusețea Maicii Sfinte! Ceea ce regretăm, este faptul că imaginile de pe internet nu pot reda cu fidelitate imaginea originală dar, ne rugăm la Măicuța Sfântă să ne ajute să trimitem copii ale acestei fotografii cât mai multor cititori, evident, la cerere…gratuit, fără îndoială!
Acolo și pretutindeni este Maica Domnului… ”Împărătesei celei mai alese înainte de veci, Împărătesei celei mai înalte decât toată făptura Cerului Și a Pământului…care a venit oarecând la rugăciune în Biserica din Vlaherne…Acesteia și noi, cu credință și cu umilință îi serbăm, Acoperământul Ei cel luminos…Bucură-te…Acoperă-ne pe noi de tot răul cu cinstitul tău Acoperământ!” ( text din Acatistul Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului).
Icoana Maicii Domnului Guadalupe



















6/02/2013

Podul lui Dumnezeu

Niciun comentariu:
Este al doilea pod natural facut de natura nu de om din Europa. Se pare ca soseaua care il traverseaza l-a cam subrezit. Datorita inundatiilor si a masinilor de mare tonaj care trec pe el, au cazut 2 mari blocuri de 40-50 tone iar alte doua de 60-70 tone stau sa cada.

Podul se afla in apropiere de Baia de Arama in localitatea Ponoarele, pe drumul care duce spre Drobeta Turnu Severin, dar nu cel care merge Baia de Arama-Baile Herculane-Orsova-Drobeta Turnu Severin, ci Baia de Arama-Ponoarele-Drobeta Turnu Severin.

Vom adauga ulterior poze.

In privinta detaliilor despre acest pod, recomand:
http://amfostacolo.ro/romania-pareri,15/la-pas-prin-oltenia,95,3304/descopera-oltenia,4898/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__6880.htm
libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger