1/02/2014

Depresia - idei extrase de la Dr. Dimitrie Avdeev

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Am cumparat o carte numitra DEPRESIA scrisa de un doctor rus Dimitrie Avdeev. Consider ca aceasta carte este utila oricui, nu numai celor care se lupta cu depresii.

Simtomele Depresiei:

·         dispozitie trista;
·         gandire incetinita;
·         inhibitie motorie
·         tulburari de somn;
·         scaderea capacitatii de concentrare si de atentie;
·         scaderea apetitului;
·         pierderea reactiilor emotionale de mai inainte;
·         scaderea interesului fata de evenimentele vietii de zi cu zi;
·         nehotararea chinuitoare;
·         sentimentul de handicap;
·         ideile sau actiunile de sinucidere.
Daca aceste sintoime de mai sus se mentin mai mult de 2 saptamani, este nevoie neaparata de asistenta medicala.

Principalul factor care provoaca depresiile nu il constituie stresurile si neplacerile, ci personalitatea umana dezorganizata launtric. Aceasta dezorganizare este produsa de pacat care atrage dupa sine tulburari nevrotice. Pacatul starneste patimile, dezorganizeaza vointa, scoate de sub control emotiile si imaginatia.

Nevroza este o ciocnire intre dorinta si realitate. Cu cat ai asteptari mai mari si acestea nu se implinesc, cu atat impactul cu realiatea are urmari mai grave.

Sfintii parinti faceau distinctie intre bolile dezvoltate “de la natura” si cele provocate de demoni sau de patimi.


Mai intai sa lamurim ce este o patima. Patima este un pacat pe care omul il repeta deseori. Repetandu-l mereu aceast pacat prinde radacini in inima omului si devine o patima, iar patima devine a doua natura a omului. De aceea, unii oameni constienti fiind de o anumita patima (exemplu: patima injuraturii), cu toate ca doresc sa nu mai injure, ei tot mai scapa cate-o injuratura. De aceea, omul trebuie sa fie foarte atent la sine si sa depuna un efort sporit pentru curatirea de patimile care il stapanesc.

Depresiile nevrotice sunt urmarile patimilor intristarii si trandaviei (acediei).

In mediul savant nu se accepta a se vorbi despre pacat. De aceea, multe boli psihice nu se vindeca doar cu medicamente. Si medicamentele sunt necesare, mai ales ca aceste patimi produc dezechilibre si sufletesti si trupesti. Astfel, creierul nu mai secreta anumite substante, care vor fi inlocuite medicamentos. De aceea, bolile sufletesti precum depresia se pot vindeca cu ajutorul psihologului si cu ajutorul harului Sf. Duh prin intermediul duhovnicului.

INTRISTAREA

Nimic nu-i mai aduce omului bucurie. Asteparile lui mari nu se realizeaza, parca totul se naruie.omul simteo parere de rau. Bineinteles ca minciunile, clevetirile, jignirile, etc nu aduc bucurie sufletului. Omul pierde nadejdea in Dumnezeu ca il va mai ajuta, ca il mai iubeste si cade in pacate precum: nerabdarea, nemustrarea de sine, supararea pe aproapele, cartirea, lepadarea crucii pe care fiecare om trebuie sa si-o duca.

TRANDAVIREA (ACEDIA)

Este precedata mereu de lenevire, nelucrare, iubire de confort, iubire de sine, parasirea rugaciunii, nepasare, umblatul de loc in loc, graire in desert, glume, uitarea poruncilor lui Hristos si a propriilor pacate, lupta gandurilor, lipsa fricii de Dumnezeu, impietrirea, nesimtirea, deznadajduirea.

Multe sfaturi utile puteti gasi in cartea de care va spuneam. V-o recomand din tot sufletul! Eu am citit-o. E mica si e extraordinara!

O puteti comanda de aici
 Alte carti scrise de catre acest doctor pe care le puteti comanda dand click pe titlu mai sunt:


Poate va este util si acest site cu produse naturiste utile pentru depresie: clic aici.


vitamix.ro

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger