1/12/2014

Frumusetea trupeasca - o privire in trecut si in prezent

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Mitul lui Narcis servește ca pildă pentru toți cei care pun aspectul fizic mai presus de orice. Frumosul vânător s-a privit în apă și s-a îndrăgostit atât de mult de propria reflecțe încât nu și-a mai putut desprinde privirea de pe suprafața apei și și-a petrecut tot restul vieții admirându-se.
Dintotodeauna oamenii au fost fascinați de ideea de frumusețe și deși ni se spune tot mai mult că această preocupare este una superficială, tendința naturală este aceea de a avantaja oamenii frumoși. Aceștia au mai mute beneficii în viață încă de la o vârstă fragedă. Copiii drăgălași au parte de mai multă atenție din partea celor din jur, la grădiniță, mai apoi la școală și apoi la locul de muncă. Ceea ce societatea a considerat a fi frumos s-a schimbat considerabil de-a lungul timpului.
1. Obezitate versus anorexie
Timp de mai multe secole, a fi slab însemna a fi sărac - nu aveai suficientă mâncare și îți petreceai tot timpul lucrând pământul. Pe de altă parte obezitatea era semn de bogăție și frumusețe. Începând cu finalul secolului 18, cuvântul dietă a început să se strecoare în vocabularul nostru. La început, aceste diete erau recomandate doar bărbaților, pentru că se considera că femeile trebuie să fie grase și voluptoase. Odată cu trecerea timpului, a fi rotofei nu a mai fost considerată a fi o calitate, iar idealul de frumusețe s-a orientat tot mai mult către un trup suplu.
2. Machiajul este obligatoriu
Egiptenii antici, dar și grecii și romanii iubeau machiajul - arheologii au găsit urme de chituri cosmetice care conțineau versiuni primitive de rimel, fond de ten și ruj. Aceste civilizații timpurii erau excepția de la regulă pentru că de-a lungul timpului, machiajul a fost interzis în secolele care au urmat. Dacă vedeai o femeie machiată în secolul 19, acest lucru însemna fie că este o prostituată sau o actriță (profesie la fel de defaimată ca și prostituția). Regina Victoria a ținut chiar un discurs public despre cât de vulgar este machiajul și cât de frumoasă este modestia.
Dar machiajul a revenit în forță datorită apariției filmului. Max Factor este cunoscut drept părintele machiajului pentru că a creat produse care arătau bine pe marele ecran, dar a avut și ideea genială de a le recomanda femeilor de rând. În ziua de astăzi, industria produselor de make-up obține profituri de miliarde de dolari ce se adaptează constant noilor idealuri de frumusețe.
3. Piele bronzată
Tenul palid a fost considerat un standard de frumusețe timp de câteva secole. Atât femeile cât și barbații aplicau ceruză, o vopsea albă pe bază de plante, ce avea scopul de a le face tenul mai deschis la culoare. Persoanele înstărite pictau chiar fine linii albastre pe față ca semn al bogăției și statutului. Cei bronzați erau doar săracii care petreceau zile în șir în arșița soarelui, lucrând câmpul.
La începutul secolului 20 însă, tenul bronzat a început să devina un must. Coco Chanel a fost cea care a suferit de arsuri solare în timpul unei vacanțe pe iaht și se pare că cei din jurul său au considerat acest lucru un exemplu de urmat. Doctorii au început mai apoi să recomande terapia cu soare. Pe măsură ce bogații petreceau tot mai mult în aer liber, jucând tenis sau golf, cei mai săraci lucrau ore în șir în fabrici. În ziua de astăzi, deși efectele negative ale soarelui sunt cunoscute, mersul la plajă este un lucru extrem de popular.
4. De la blondă la brunetă
Câteva studii realizate în anii 90 arătau că femeia ideală este blondă cu ochii albaștri și cu un ten de piersicuță și o alură inocentă. În 2011, aceleași studii o desemenau câștigătoare pe femeia tip Angelina Jolie: păr întunecat, buze pline și o atitudine de fată rea.
Un studiu realizat în 2011 a arătat și faptul că femeile ce provin dintr-un amestec de rase sunt considerate a fi foarte atrăgătoare.
5. Părul, mereu în schimbare
Ce constituie un păr atractiv este probabil unul dintre cele mai schimbătoare lucruri din istoria frumuseții. De la permanent la perfect întins, de la bob la bucle până la brâu, cerul este limita în ceea ce privește stilurile de coafare și întreținere a părului. Cel mai amuzant este cel în care petreci ore în șir aranjând părul în așa fel încqt să arăți întreaga zi ca și cum abia te-ai fi dat jos din pat.
6. Depilatul - o moda recentă
Există dovezi conform cărora în antichitate oamenii îndepărtau parul nedorit de pe corp, însă acest obicei a fost abandonat mai apoi pentru o perioadă lungă de timp, în special pentru că piesele vestimentare nu lăsau prea multă piele la vedere. La începutul secolului douăzeci însă, rochiile fără mâneci au devenit populare, iar femeile au început să se depileze la subraț. Acest lucru a fost încurajat si prin campaniile agresive ale companiilor producătoare de lame de ras, care au realizat faptul că pot avea mai mulți clienți. Mai târziu au urmat și reclamele la îndepărtarea părului de pe picioare.
7. Zona inghinală - o altă poveste
Ideea conform căreia femeile trebuie să îndeparteze inesteticul par de pe picioare si de la subraț a avut legatură cu noile trenduri vestimentare. Pe măsură ce hainele au devenit tot mai minuscule, nuditatea feminină a devenit din ce în ce mai des întâlnită. De la show-uri de cabaret cu bikini minusculi la filme pornografice ilegale, părțile intime au devenit tot mai expuse și s-a impus nevoia unei schimbări. În special o dată cu anii 90, părul pubian nu a mai fost întâlnit în revistele de tip Playboy, iar tot mai multe femei au devenit adeptele depilatului brazilian.
8. Mirosul frumuseții
Frumusețea pare a ține de vizual, dar mirosurile joacă de fapt un rol extrem de important în determinarea modelului de frumusețe. Curățenia este unul dintre cele mai importante aspecte ale atractivității: de la un ten luminos, la un par plin de volum și la un miros proaspăt și îmbietor, look-ul îngrijit este cel care face furori. Acest lucru ar fi de necrezut pentru cei care au trăit în vremuri îndepărtate când se considera că apa este transmițătoare de boli, iar oamenii o evitau cât puteau de mult.
9. Operațiile estetice - de la extravaganță la normalitate
În urmă cu doar câțiva zeci de ani, operațiile estetice erau considerate a fi teritoriul celor bogați și celebri sau al celor în căutare de faimă. În ziua de astăzi ele sunt din ce în ce mai populare și acceptate de către public.
10. Bărbații intră în joc
Pentru o perioadă lungă de timp obsesia față de frumusețe le-a aparținut femeilor. În ziua de astăzi bărbații sunt tot mai interesați de proceduri și produse ce erau dedicate doar femeile. Unul dintre tratamentele tot mai populare în rândul bărbaților este face-lifting.
Sursa: www.euforia.tv

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger