12/18/2014

Ce semnifica Bradul de Craciun?

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Bradul de Craciun semnifica sufletul omului care in perioada Postului se imbodobeste ca acest brad. Omul trebuie sa fie ca si bradul inaintea lui Dumnezeu: mereu drept si mereu verde, adica corect, cu coloana vertebrala si mereu cu gandul la Dumnezeu, Datatorul de viata.

Ce semnifica globuletele?

Pe vremuri nu existau globuletii. Strabunii nostri puneau in brad fructe: mere, pere, gutui, portocale si bomboane. Acestea semnifica faptele oamenilor bune. Oamenii se pregatesc pentru marea sarbatoare a Craciunului prin lucrarea faptelor bune.

Ce semnifica beteala si luminitele?

Pe vremuri nu existau instalatii de lumini. Oamenii punea mici lumanarele pe care le aprindeau. Asa cum straluceste beteala si lumineaza acele beculete sau lumanari, tot la fel de stralucitor trebuie sa ne facem sufletul. Pentru acest lucru, mergem la Biserica la preot si ne spovedim si ne impartasim. Ne curatam haina sufletului si o facem luminoasa si stralucitoare ca beteaua si ca luminitele.


Ce semnifica steaua din varful bradului?

Noi facem toate acestea pentru a ne pregati sa primim vestea nasterii adusa de steaua cea stralucitoare. Deci steaua din varful bradului ne arata rostul stradaniei noastre: ne pregatim pentru a intampina Nasterea Domnului Iisus Hristos. Noi suntem calauziti in acest drum de purificare si de sfintire de Dumnezeu asa cum El i-a povatuit pe magi prin intermediul Stelei de Lumina.

Ce semnifica cadourile de sub brad?

Cadourile de sub brad semnifica darurile lui Dumnezeu pe care le face oamenilor dar si darnicia omului, grija lui pentru cei nevoiasi, grija lui pentru a bucura aproapele. Hristos a zis: "Cel ce zice ca Ma iubeste pe Mine, dar pe fratele sau uraste, acela este mincinos!"
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger