1/17/2015

Reguli simple pentru asortarea hainelor

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Te-ai intrebat vreodata cum reusesc cele mai stilate vedete din lume sa combine culorile in moduri la care tu nici nu te-ai fi gandit, dar care functioneaza perfect? Asta e pentru ca au in spate un stilist, iar acel stilist are o roata a culorilor. Daca iti vei insusi cateva reguli simple, vei arata mereu perfect, iar cei din jur se vor intreba care e secretul tau.



Roata culorilor este o unealta nepretuita care te va scoate din orice impas. Nu e deloc greu de folosit. Poti face urmatoarele combinatii de culori folosind roata culorilor:


1. Culorile vecine (spre exemplu galben si galben-oranj, verde si ablastru-vernil)

2. Culorile care formeaza un unghi de 90 de grade una cu cealalta (galben si rosu-oranj; rosu si albastru-violet)

3. Culorile opuse (galben si violet; rosu si verde; albastru si oranj etc.)

4. Culorile care, impreuna, formeaza un T (albastru, oranj si violet-rosu; galben, violet si rosu-oranj)

5. Culorile care formeaza un X (albastru, oranj, violet-rosu si galben; albastru-vernil, rosu-oranj, galben-verde si rosu-violet etc.)


Atunci cand alegi bijuteriile, insa, tine cont de tonurile culorilor pe care le porti. Poarta bijuteriile aurii cu nuantele calde - acestea au un ton galben sau oranj in ele - , si bijuterii argintii cu nuantele reci - cele care au albastru, roz sau rosu in ele. Din moment ce culorile sunt clasificate in functie de nuanta, temperatuta, intensitate si ton, o anumita culoare nu poate fi decat, ori calda, ori rece.

Sursa: http://www.ele.ro/fashion/stiri-fashion/moda-cum-combini-culorile-din-garderoba-afla-trucurile-care-te-vor-ajuta-sa-compui-tinute-de-invidiat-34328


Sfaturi

1) Nasturii hainelor sunt facuti dintr-o varietate mare de culori. Asorteaza-ti pantalonii cu nasturii de la jacheta si vei crea o tinuta de invidiat.

2) Gandeste-te in contraste, combina un element deschis cu doua inchise sau unul inchis cu doua elemente deschise:un blazer de culoarea carbunelui cu o camasa alba si cravata slim rosie sau un costum de culoarea bronzului cu camasa alba si o cravata verde.

3) Culorile analoage merg bine impreuna, dar fii sigur ca sunt la fel de inchise sau deschise la culoare.

4) Nu purta mai mult de trei culori simultan.

5) Vrei sa porti tinute monocromatice? Nicio problema. Este una dintre cele mai sigure tinute, dar piesele vestimentare trebuie sa fie de nuante diferite.

De exemplu: iti place culoarea gri. Mergi pe o pereche pe pantaloni intre gri si negru, camasa gri deschis, cardigan sau vesta gri inchis si o pereche de pantofi gri inchis spre negru.

Sau vrei sa porti albastru. Prin urmare, ai nevoie de urmatoarele: costum bleumarin, camasa albastru deschis, cravata albastru inchis, batista de buzunar normala. Pentru ca tinuta sa aiba contrast mai puternic mergi pe diferite texturi si modele. O parte din piese trebuie sa fie fine, altele texturate. Unele cu model si altele simple.

6) Poarta culorile in functie de complexitatea pielii, a parului si a ochilor.

7) Nu te hazarda sa porti mai multe culori deodata; vrei arata prea incarcat. O singura piesa colorata este de ajuns. Un accesoriu colorat, un cardigan peste un tricou polo, o camasa vor fi de ajuns.

8) Evita pantalonii colorati si poarta doar pantaloni maro, negri, albi, gri, albastri. Alti pantaloni, de culoare galbena sau fucsia, poarta-i pe riscul tau.

Orice tinuta se bazeaza pe o fundatie. Daca aceasta e gresita, toata tinuta va fi nereusita. Pentru a evita acest colaps poarta doar pantaloni in culori neutre.

9) Cu cat un material este mai colorat cu atat acesta trebuie sa fie mai de calitate. Cu alte cuvinte, o piesa vestimentara ieftina va arata de trei ori mai ieftina.

10) Daca vrei sa pari slab foloseste-te de culorile deschise pentru accente. Poarta o cravata rosie sau galbena la un costum de culoare bleumarin sau gri pentru a atrage atentia asupra fetei.

11) Culorile inchise sunt considerate mai formale decat cele deschise. Limiteaza cantitatea de culoare pe care vrei sa o porti deoarece culorile aprinse in cantitati mari devin obositoare.

12) Vrei sa-ti maresti umerii si sa-ti micsorezi coapsele? Poarta o haina sau un tricou colorat si pantaloni negri.

13) Barbatii bruneti cu un ten inchis arata bine in culori deschise si bogate.

14) Unele culori sunt mai potrivite pentru un sezon decat altele, in consecinta galbenul este asociat verii, iar ruginiul, maroul, verdele si burgundy toamnei.


Sursa: http://www.ziare.com/life-style/intalniri/cum-iti-asortezi-tinuta-dupa-culoare-1000151
DyFashion.ro Zonia.ro Bodosport.ro
StoreFashion.ro
vegis.ro b-mall.ro books-express.ro rca-ieftin.ro auto-soft.ro libris.ro
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger