2/21/2015

Chevron se retrage din Romania si renunta la explorarea gazelor de sist

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Chevron renunta la concesiunile de zacaminte de gaze de sist din Romania si va pleca din tara noastra, anunta publicatiile americane Bloomberg si The Wall Street Journal, citand oficiali ai companiei.

„În 2014, Chevron România a finalizat activitățile de explorare a concesiunii Bârlad, precum și un studiu geofizic 2-D realizat în două dintre cele trei concesiuni din regiunea Dobrogea. Chevron România confirmă intenția de a renunța la planurile sale pentru aceste concesiuni în 2015. Aceasta este o decizie de afaceri luată în urma evaluărilor proiectului din România, care nu poate concura în acest moment într-un mod favorabil cu alte oportunități de investiție din portofoliul global al Chevron. Rezultatele lucrărilor din România vor fi predate ANRM și vor rămâne în custodia statului. Confidențialitatea informațiilor de acest gen este menținută în conformitate cu legislația din România. Chevron nu comentează și nu dezvăluie cifre de business”, conform unui comunicat al companiei, transmis pentru Digi24.

În iulie 2014, Chevron a finalizat activităţile de explorare la prima sondă din România, în localitatea Siliştea-Pungeşti, judeţul Vaslui, după două luni de foraj la adâncimi de 3.000 de metri.

Compania americană deţine alte trei acorduri de mediu în judeţul Vaslui pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Păltiniş - Băceşti, Popeni - Găgeşti şi Puieşti. De asemenea, a mai obţinut anul trecut şi cea de-a două autorizaţie de construire pentru amplasarea unei noi sonde de explorare, în perimetrul deţinut la Puieşti.

Anul trecut, Chevron a pus capăt acordurilor legate de gazele de șist și din Lituania și Ucraina pe fondul scaderii accelerate a preturilor la hidrocarburi.

Chevron a renunţat si la zăcămintele de gaze de şist din Polonia la începutul acestei luni motivand faptul că rezultate nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor iniţiale.

Chevron s-a lovit în România din octombrie 2013 și de o rezistentă puternica a populației din Pungeşti unde avea concesiunile. Acolo au avut loc mai multe manifestaţii ale locuitorilor care doreau sa isi pastreze pamanturile neotravite. Scandalurile au avut proportii foarte mari soldandu-se chiar si cu dosare penale.  

Comentariu: De ce s-au retras? Datorita mitingurilor romanilor? Nu cred! Poate ca nu au gasit zacaminte? Nu cred! Mai degraba pentru ca momentan pretul titeiului este foarte mic si ei stiu ca va mai dura un timp. Poate pentru ca exista in zona aceasta tensiune RUSIA - NATO - UE - SUA la care Romania e la mijloc... Poate ca inca nu se merita facuta o investitie de amploare... Ce s-ar intampla daca ar veni in Romania un razboi in acest context politic tulbur si rusii vor avea „grija” de sondele americanilor cu niste bombe...? Mi se pare ciudat faptul ca s-au retras din Ucraina unde acum este razboi, din Lituania care este implicata in NATO (Presedintele ei Dalia Grybauskaite considera ca tara sa este in pericol) si luna aceasta si din Polonia...care in cazul unui razboi va intra de partea UE.

STIE CHEVRON CE STIE...!!!




«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger