2/18/2015

NOU: Pana pe 6 martie 2015 parintii trebuie sa depuna la scoala o cerere pentru frecventarea orelor de religie a copiilor lor

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Ministerul Educaţiei Sorin Cîmpeanu şi-a schimbat strategia privind ora de Religie. Dacă în urmă cu trei săptămâni ministrul Sorin Cîmpeanu anunţa că cererile de participare la ora de Religie se vor depune abia din anul şcolar următor, marţi, subsecretarul de stat Liliana Preoteasa a declarat că ministerul a trimis deja adrese către inspectoratele din teritoriu pentru ca acestea să anunţe şcolile că, până pe 6 martie, părinţii trebuie să depună cerere de participare la ora de Religie pentru anul şcolar în curs.

“Cererile se vor depune până pe 6 martie, vrem să clarificăm situaţia cât mai repede. Pe de altă parte, am dori să lăsăm un timp părinţilor să ajungă să depună o cerere, dacă doresc să o depună. Există un formular pe care noi l-am transmis şi care spune foarte simplu: «Doresc ca fiul, fiica mea, cu numele respectiv, să participe la orele de religie şi anume la cultul…», cel pe care îl alege părintele elevului. E foarte simplu. După 7 martie, vom avea o situaţie şi o să vedem la momentul respectiv. Aşteptăm să vedem ce spun părinţii”, a declarat Liliana Preoteasa.

Cererea se poate descarca de aici: patriarhia.ro

IMPORTANT!

Cand completati cererea, la sfarsitul ei scrie asa:

Menţionez că doresc participarea fiicei mele/ fiului meu/ mea la orele de religie ale cultului …………………………… (se va trece numele cultului solicitat, din lista cultelor recunoscute prezentată mai jos, conform prevederilor Legii cultelor nr. 489/2006).

Lista se gaseste sub cerere tot la linkul de mai sus. Dumneavoastra veti trece in locul de completat: Biserica Ortodoxă Română

Citeste mai mult: adev.ro/njxjvr
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger