2/22/2015

Preotul Ionuţ Rădulescu din Frânceşti ii ţine în şcoală pe copiii sărmani

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Ionuţ Rădulescu nu este doar un slujitor al Domnului, ci şi un om în slujba nevoiaşilor din localitatea vâlceană Frânceşti. În doar câţiva ani, a reuşit să obţină respectul şi încrederea semenilor şi, poate cel mai important lucru, să schimbe mentalităţi. Datorită implicării acestuia, zeci de copii din familii cu venituri modeste merg acum la şcoală.

În doar 12 ani, de când a îmbrăcat anteriul, preotul din Frânceşti a contribuit la reducerea abandonului şcolar într-o comunitate în care adulţii şi-au folosit copiii la muncile agricole înainte ca aceştia să termine măcar şcoala primară. Alături de reprezentanţii Fundaţiei World Vision, Ionuţ Rădulescu a reuşit să-i implice pe elevi în diverse activităţi motivaţionale şi să-i facă pe cei care au renunţat să viseze la o lume mai bună să înţeleagă că au o şansă la o viaţa mai bună decât cea a părinţilor doar dacă îşi continuă studiile.

„Noi suntem beneficiarii proiectului «Alege şcoala», un proiect implementat de Patriarhia Română. Aşa am reuşit să-i ţinem la şcoală pe copiii care erau în prag de abandon, iar pe cei care au abandonat, cu vârste până în 25 de ani, i-am readus în bănci. Rata abandonului a fost extrem de mare, dar acum aproape toţi copiii din localitate merg la şcoală. Vorbim de aproape aproximativ 555 de copii”, spune preotul Ionuţ Rădulescu.

Pentru a-i readuce pe copii la şcoală, preotul vâlcean a schimbat mentalităţi. „Părinţii au avut această mentalitate de a ţine copilul acasă, să ajute la munca câmpului. Aşa au considerat ei că este mai bine şi a trebuit să le explic că greşesc. Până la urmă au, înţeles ce am încercat să le transmit, că cei mici au doar de pierdut dacă nu-şi vor continua studiile, că îi condamnă la o viaţă în mizerie”, mai spune Ionuţ Rădulescu.

Copilul eminent care locuieşte în grajd, ajutat de preot

Printre cei care beneficiază de sprijinul necondiţionat al preotului se numără familia lui Ionuţ Floare, un băiat care învaţă foarte bine la şcoală, dar care locuieşte într-un grajd de pe un câmp de la marginea comunei Frânceşti.  Mama băiatului e casnică, iar tatăl lucrează cu ziua pe unde apucă, aşa că singurul venit cert al familiei îl reprezintă alocaţiile celor trei copii. Ionuţ a trecut în clasa a V-a şi s-a numărat până acum printre elevii premianţi, băiatul având şi în acest an numai note peste 8. Mult timp, Ionuţ şi-a făcut lecţiile la lumina lumânării, căci grajdul pe care părinţii copilului de numai 11 ani îl numesc casă a fost racordat la reţeaua electrică recent, cu sprijinul preotului.

„Ionuţ merge la şcoală, este un copil foarte bun, învaţă bine şi visează să meargă la facultate. Familia lui trebuie ajutată, trece printr-o perioadă mai grea dar cu toţii, Biserica, şcoala, Primăria, partenerul nostru World Vision, am reuşit să-i ajutăm”, afirmă preotul din Frânceşti.

Orice vizită a părintelui Rădulescu în locuinţa acestei familii este motiv de mare bucurie, căci  se îngrijeşte ca toţi cei cinci membri să primească hrană şi haine, iar copiii să mai uite de grija de zilei de mâine. Crăciunul trecut a fost printre puţinele când cei mici au avut, datorită preotului, un brad împodobit şi multe dulciuri. Pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi, preotul a reuşit să implice în activităţile de binefacere atât Fundaţia World Vision, cât şi oameni cu stare din localitate. Astfel, în fiecare lună a anului trecut, zeci de familii cu venituri modeste au primit cel puţin o dată pe lună alimente, haine şi chiar bani.

„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am reuşit să-i ajutăm, nu cum ar trebui, dar avem câteva familii care ne sprijină. Am ajuns să le şi gătim mâncare celor nevoiaşi, am avut şi campanii de strângere de alimente pentru ei”, precizează preotul.   

De Crăciun, copiii au fost invitaţi la Biserică pentru a primi daruri de la Moş Crăciun. Pentru ei, platoul din faţa bisericii unde slujeşte Ionuţ Rădulescu a fost luminat şi de un mic foc de artificii. Această mică surpriză i-a lăsat însă muţi de uimire pe elevii care nu au mai văzut aşa ceva până acum.

Brutărie pentru nevoiaşii din Frânceşti 

Faptul că mulţi dintre enoriaşii săi nu-şi permit nici măcar să-şi cumpere pâinea de zi cu zi l-a determinat pe Ionuţ Rădulescu să deschidă o brutărie pentru săracii din Frânceşti. Amenajarea spaţiului în care se va coace pâinea săracilor s-a încheiat în decembrie 2014, iar preotul speră să obţină rapid şi avizele necesare pentru a pune în funcţiune brutăria.  Ca urmare a acestui proiect, fiecare familie săracă va avea pâine pe masă, iar opt oameni vor avea un loc de muncă asigurat.   

„Construcţia brutăriei s-a terminat, după Sărbători mergem să luăm autorizaţie, pentru a o pune în funcţiune. Vrem să-i implicăm în această activitate şi pe cei din familiile nevoiaşe, să lucreze şi ei ceva în brutărie. M-am gândit la un proiect generator de venituri, astfel încât Parohia să-i poată sprijini pe nevoiaşi. În plus, proiectul generează şi locuri de muncă. Se va lucra în două schimburi şi vom angaja aproximativ opt locuri persoane”, conchide Ionuţ Rădulescu.   

Preotul din Frânceşti speră că va găsi şi o piaţă de desfacere pentru pâinea pe care o vor coace sărmanii, astfel încât cei loviţi de soartă să se bucure de un sprijin mult mai consistent.  


Autor: Irina Rîpan


Sursa: http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/video-preotul-suflet-mare-care-i-scoala-copiii-sarmani-dintr-un-sat-valcea-1_54aa3418448e03c0fd504727/index.html
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger