3/16/2015

Patriarhul României a inaugurat o cantina socială la Mănăstirea Cernica

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

În Arhiepiscopia Bucureştilor a fost inaugurată astăzi, 14 martie 2015, o nouă cantină socială la Mănăstirea Cernica din judeţul Ilfov. Cantina „Nifon Mitropolitul” a fost sfinţită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

La finalul slujbei de sfinţire, Patriarhul României a arătat că această lucrare este rodul unei bune conlucrări şi colaborări: „Această lucrare a fost făcută în mare parte din donaţii, dar şi dintr-un împrumut de 333 350 de lei din partea Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Deci, este vorba de o lucrare coresponsabilă şi iată rezultatul. Dacă se lucrează în consultare şi cooperare se ajunge la rezultate frumoase. Este un exemplu de a salva case vechi, care au intrat în degradare, de a le înnoi, de a le consolida şi de a folosi spaţiile de la mansardă pentru activităţi social-filantropice şi culturale. Conducerea Centrului social-cultural Sfântul Ierarh Calinic a organizat toate aceste mese astfel încât agapele care s-au dat aici, ca formă de ajutor, dar şi cazările în spaţiile de alături, au făcut ca cei săraci şi flămânzi să fie binecuvântaţi de Dumnezeu prin grija Bisericii. Menţionăm şi faptul că utilităţile, curentul electric, apa şi căldura, au fost plătite de Mănăstirea Cernica. Deci, este o cooperare frumoasă între mănăstire şi Centrul social-cultural Sfântul Ierarh Calinic”.

Preafericirea Sa a mai amintit și că foarte mulți pelerini au fost ajutați de Centrul social-cultural ”Sfântul Ierarh Calinic”: „Felicităm pe părintele Protosinghel Ioachim Ceauş pentru această activitate deosebită şi menţionăm faptul că numai în anul 2014 s-au desfăşurat aici, în această parte a Mănăstirii Cernica, 102 proiecte social-filantropice, iar numărul beneficiarilor a fost de 5126 de persoane, plus unele ajutoare ocazionale care au fost acordate. Deci, din toată activitatea aceasta se vede un număr mar de beneficiari şi acestea sunt grupuri de pelerini săraci care vin la mănăstire, de persoane defavorizate, de copii săraci. Totalul cheltuielilor cu aceste activităţi social-filantropice a fost de 120 897 de lei”.

În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit Ordinul Sanctus Stephanus Magnus Preacuviosului Protosinghel Ioachim Ceauşu, inspector coordonator al Centrului social cultural Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica; Diploma de onoare Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul României teologului Sorin Mircea Popa; şi două Distincţii de vrednicie doamnei Laura Elena Bertea şi doamnei Angela Matei.

La final, Patriarhul României a dăruit pentru cantina socială o icoană cu Cina cea de Taină şi mai multe cărţi pentru biblioteca Centrului social-cultural ”Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”.

Casa „Nifon”, în incinta căreia se află şi cantina socială, a beneficiat de lucrări de restaurare şi reabilitare între anii 2013 şi 2014 cu cheltuiala Centrului social-cultural Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica şi cu ajutorul Arhiepiscopiei Bucureştilor, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi prin grija Protosinghelului Ioachim Ceauşu.

În această casă a poposit adesea şi s-a rugat Mitropolitul Ţării Româneşti şi Primat al României, Nifon Rusăilă (n. 1789 – d. 1875), preşedintele Adunării elective a Munteniei, la 24 ianuarie 1859, când s-a realizat Unirea Principatelor Române.


Sursa: http://basilica.ro/patriarhul-romaniei-a-inaugurat-cantina-sociala-a-manastirii-cernica-105104.html#sthash.MZXahj9i.mv8oKx0S.dpuf




«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger