3/11/2015

Spitalul Providența - primul Spital infiintat de Biserica Ortodoxa Romana

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Spitalul Providența este primul Spital infiintat de Biserica Ortodoxa Romana. El are  o capacitate de 102 paturi, 2 săli de operație, o Unitate de Anestezie şi Terapie Intensivă, saloane și rezerve dotate și amenajate conform standardelor și oferă servicii de spitalizare de zi și continuă pentru toate categoriile de pacienți, atât din Iași, cât și din țară.

Preotul Ion Serban, consilier pentru activitatea medicala din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a declarat ca lucrarea "face parte din opera social-filantropica a bisericii. Serviciile socio-medicale  vor fi gratuite pentru familiile sarace, cu multi copii, copii cu handicap sau pentru monahii din manastirile sarace", a explicat preotul Ion serban. In ceea ce priveste calugarii si calugaritele, preotul serban a precizat ca Mitropolia se confrunta cu multe cazuri, fapt pentru care aceasta plateste asigurarea de sanatate, desi  ar fi corect ca si acesti oameni sa beneficieze de ajutor social. Spitalul este structurat pe mai multe niveluri si a avut ca model un spital cantonal din Elvetia, proiectul fiind sustinut de binefacatori din tara si din strainatate. Unitatea dispune de 43 de paturi, repartizate in rezerve de cate 1, 2, 3, 4 paturi, fiind toate dotate cu grupuri sanitare.

Din punct de vedere medical, spitalul este subordonat Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, ca şi celelalte unităţi medicale locale, iar din punct de vedere patrimonial aparţine Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Unitatea medicală se află în contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Iaşi, mare parte dintre serviciile medicale fiind decontate.

Pentru serviciile aflate in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate se percepe coplata la un nivel acceptabil pentru cine poate plati. Coordonatorul proiectului, dr. Vasile Cepoi, a informat ca aici vor lucra  12 medici de diferite specialitati, 26 de asistente si alti coordonatori.  De asemenea, maicutele care vor sa ajute oamenii sarmani vor beneficia de pregatire de specialitate.

Spitalul Providența este prima unitate medicală de acest gen din structura Bisericii Ortodoxe Române și oferă servicii medicale la un înalt standard de calitate în cadrul celor cinci secții de  care dispune:

·       ATI- Anestezie Terapie intensivă.
·       Chirurgie generală
·       Medicină internă (Cardiologie, Gastroenterologie)
·       Oftalmologie
·       Recuperare medicală


Spitalul oferă servicii medicale și în ambulatoriu, în specialități medicale și chirurgicale:

·       Cardiologie
·       Chirurgie generală
·       Gastroenterologie
·       Medicină internă
·       Obstetrică - Ginecologie
·       Oftalmologie
·       Recuperare medicală (Balneo-Fizio-Kinetoterapie)
·       Reumatologie
·       Stomatologie


În Spitalul Providenţa se efectuează și o serie de explorări paraclinice specifice (analize de laborator, imagistică medicală şi explorări funcţionale), multe dintre acestea numai pe baza biletului de trimitere:

·       analize medicale de laborator (biochimie, hematologie, microbiologie, parazitologie, anatomie patologică, citologie şi histopatologie),
·       radiografii (toate tipurile),
·       mamografii,
·       ecografii (de abdomen, pelvis, părţi moi, de cord pentru adulţi sau copii),
·       electrocardiograme,
·       probe de efort.

În cadrul spitalului este amenajată o capelă care este deschisă permanent, asigurându-se asistența religioasă pentru personal și pacienți. Spitalul acordă gratuități în cazul familiilor sărace, cu mulți copii sau fără posibilități materiale dar și monahilor și monahiilor din mănăstirile sărace.

Serviciile medicale cu plată sunt acordate în cazul acelor servicii care nu sunt contractate cu Casa Județeană a Asigurărilor de Sănătate. 

Programări

Programările se pot face zilnic, prin telefon, la numerele  0232 241 271, 0730 230 030 

Ambulatoriul Spitalului Providența funcționează de Luni până Vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00.
Spitalul Providența este deschis în intervalul 07:00 - 20:00, pentru pacienţii internaţi fiind asigurată linie de gardă.

Surse: http://www.providentamedical.ro/spital
http://www.romanialibera.ro/societate/utile/primul-spital-cu-paturi-deschis-de-biserica-ortodoxa-137037
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger