5/20/2015

Patriarhia Moscovei: China autorizează hirotonirea de preoți ortodocși pe teritoriul său

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !


Mitropolitul Ilarion, "ministru de externe" al Patriarhiei Moscovei, a făcut acest anunț după o vizită în China, unde a întâlnit liderii Administrației de Stat pentru probleme religioase. Primul preot ar trebui să sluji în Harbin. Sunt așteptate două hirotoniri.


Moscova (AsiaNews) - Pentru a compensa izolarea din Vest peste criza ucraineană, Moscova și-a refacut alianța strategică cu Beijingul, prin intermediul Bisericii. Într-adevăr, pentru prima dată în 60 de ani, Republica Populară Chineză a autorizat hirotonirea de preoți ortodocși in China.

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului Sinodal pentru Relații Externe al Bisericii Patriarhiei Moscovei, a făcut acest anunț după o vizită oficială în China (14-17 mai), a raportat agenția de știri TASS. În Beijing, oficialul Bisericii Ortodoxe Ruse a luat parte la a patra sesiune a grupului de lucru chino-ruse pentru contactele și cooperarea în chestiuni religioase.

Vizita Mitropolitului Ilarion a venit la câteva zile după ce președintele Xi Jinping a călătorit la Moscova (8-9 mai) cand s-a serbat 70 de ani de la victoria asupra naziștilor sovietic.

După întâlnirile cu Vladimir Putin, Xi a purtat discuții cu Patriarhul Kirill Ortodoxă Rusă, care a lăudat Beijingul pentru locurile de valoare din China aratand "rolul culturii, tradițiilor și factorul moral în modelarea viața oamenilor și persoane fizice."

"Am avut discuții foarte constructive cu Administrația de Stat pentru Culte,", a spus Episcopul Hilarion. "Am fost de acord cu privire la hirotonirea întru preoție a unei persoane chineze care a studiat timp de mai mulți ani în Rusia. Sperăm că va servi in ​​Harbin la Biserica Maica Domnului Mijlocitoarea ", care se află în prezent in restaurare." Pana acum nu a avut preot. Acum, cu voia lui Dumnezeu, va avea un preot ".

La 14 mai la Beijing, Mitropolitul Ilarion s-a întâlnit cu directorul Wang Zuoan al Administrației de Stat pentru Culte ( foto ). "Am convenit ca alti doi seminariști vor studia în Rusia, în vederea unei posibile hirotoniri a lor", a explicat el. De fapt, "Sper că Ortodoxia va crește în China, cu ajutorul lui Dumnezeu", a adăugat "ministru de externe" al Patriarhiei.

În Beijing, Ilarion a luat de asemenea parte la o discutie de grup cu reprezentanții "religiilor tradiționale" din Rusia și China și a vizitat cea mai veche moschee din oraș. El a plecat apoi la Labdarin, în Mongolia Interioară, care are una dintre cele mai mari comunități ortodoxe din China, unde a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Sfantul Inochentie de Irkutsk, sfințită în 2009 de către Michael Wang, cel mai in varsta preot al Bisericii Ortodoxe autonome chineze.

În Labdarin, reprezentantul Patriarhiei Moscovei, de asemenea, s-a întâlnit cu autoritățile politice locale și cele care se ocupă de problemele religioase.

Ortodoxia în China

Biserica Ortodoxă Rusă a sosit în China, în secolul al 17-lea. Primele comunități s-au format de imigranți ruși, în special în nordul țării. Chiar și astăzi, cea mai mare parte, anume 13.000 de creștini ortodocși din China sunt de origine rusă, concentrati mai ales în Parish Harbin Mijlocitoarea (Heilongjiang); in Labdarin (Mongolia Interioară), precum și Kulj și Urumqi (Xinjiang).

Biserica Ortodoxă din China a dobândit autonomia în 1950, a spus secretarul Diacon Kirill Alexander Volkov; cu toate acestea, Revoluția Culturală a lasat țara fără episcopi și preoți. Chiar și astăzi, credincioșii nu au nici preot, slujba de duminica tinandu-se ocazional.

Există, totuși, 13 studenți chinezi de la Academia Teologică Ortodoxă Sretenskaya din Moscova și Academia St Petersburg. Preoti rusi oficiau serviciile liturgice de Crăciun și de Paști în ambasada și consulatele Rusiei în China.

La sfârșitul anului 2014, Kung Ming Cheung a devenit primul preot chinez hirotonit în Rusia. El a fost trimis la Parohia Sfinții Petru și Pavel din Hong Kong.

Cooperarea dintre Patriarhia și Beijing

Patriarhia Rusa a inceput cooperarea cu Republica Chineza de cativa ani. O incercare similara a avut-o si Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol, care a încercat să aibă relații cu creștini ortodocși din Orientul Îndepărtat.

"Cooperarea religioasă" a fost închisa în mod oficial în 2013, când președintele Xi s-a intalnit pentru prima dată cu Patriarhul Kirill la Sala Mare a Poporului din Beijing.

De fapt, China a ajuns să recunoască rolul "politic" al Patriarhiei în Rusia.  Aceasta nu ar trebui să vină ca o surpriză, deoarece Biserica Rusă are o lungă istorie de a face compromisuri cu regimuri autoritare.



de către Marta Allevato
Sursa: http://www.asianews.it/index.php?art=34281&l=en
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger