5/26/2015

Statul Islamic a masacrat 400 de civili in orasul antic Palmira

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Jihadiștii Statului Islamic au ucis cel puţin 400 de oameni, majoritatea femei și copii, în oraşul sirian Palmira, pe care, de joi, flutură steagul negru al grupării teroriste.

Gruparea jihadistă Stat Islamic a cucerit săptămâna trecută oraşul antic Palmira, din centrul Siriei, precum şi situl său arheologic, care se află pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Orasul Palmira, situat într-o oază cu două izvoare, din deșertul sirian pe drumul caravanelor dintre Damasc și Eufrat este construit inca din sec. I d.Hr.

 Activişti ai opoziţiei au anunțat, prin intermediul platformelor de socializare, că sute de cadavre se află pe străzile oraşului, după ce acesta a fost preluat de islamişti, miercuri, scrie ziarul La Stampa.

Jihadiștii grupării ”Statul Islamic” au publicat pe Internet o imagine cu steagul negru al organizaţiei pus pe o citadelă veche de câteva secole.

Guvernul de la Damasc a cerut ajutor internațional pentru a salva orașul antic Palmira.

Pentagonul a precizat că raiduri ale coaliției conduse de SUA au atacat poziții ale ISIS de lângă Palmira, distrugând șase sisteme de artilerie antiaeriană. Este vorba de primele atacuri ale coaliției în provincia centrală siriană Homs.

De asemenea, armata siriană a intensificat raidurile aeriene, in urma cărora ar fi fost uciși cel puțin 300 de jihadiști.

În aceste condiţii, lordul Richard Dannatt, fostul comandant al armatei britanice, a criticat lipsa de mobilizare a armatelor britanice şi americane împotriva  ISIS. El a cerut Guvernului de la Londra să ia în considerare posibilitatea de a trimite trupe să lupte împotriva grupării jihadiste în Siria şi Irak.


Surse:
http://www.activenews.ro/externe/Masacru-marca-ISIS.-Peste-400-de-civili-femei-si-copii-ucisi-in-orasul-sirian-Palmira-113675
http://www.evz.ro/genocidul-din-palmira-statul-islamic-a-masacrat-400-de-civili.html
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger