5/27/2015

Votul Nazireatului

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Era un fel de fagaduinta facuta lui Dumnezeu la vechii iudei, prin care acestia isi luau angajament moral de a trai o viata de sfintenie, sa nu mai consume bauturi alcoolice, tineau post, se fereau sa nu se atinga de vreun mort (atingerea de mort in Vechiul Testament se considera necuratie trupeasca), cauta sa duca o viata curata si nu isi mai tundeau parul (Numeri 6, 2-6). Cel ce facea acest vot se numea, nazireu. Acest vot tinea un numar de zile de la sapte pana la treizeci de zile, un an sau toata viata si se incheia prin aducerea de daruri sau jerfe la templul din Ierusalim. Atunci nazireul se tundea si parul il punea pe focul de sub jertfa de impacare.

Se spune ca si Mantuitorul Iisus Hristos ar fi tinut acest vot insa nu doar cateva zile, ci cativa ani de zilr. Din aceasta cauza el purta par lung. Iudeii insa purtau parul scurt. A se vedea icoanele sfintilor apostoli. Jertfa de final a Mantuitorului a fost Insasi propria Sa Persoana. El S-a jertfit pe Sine pentru mantuirea lumii. Si Sf. Ap. Pavel a depus un astfel de vot al nazireatului la incheierea cu succes a celei de a doua calatorii misionare.

Votul aparea ca un fel de fagaduinte aduse lui Dumnezeu drept multumire pentru binefacerile revarsate de El asupra oamenilor. Si in zilele noastre precum a fost dintotdeauna oamenii fac fagaduinte lui Dumnezeu fie pentru binefacerile primite, fie in nadejdea ca Dumnezeu le va asculta candva rugaciunea si le va implini dorintele.

Azi, un vot oarecum asemanator cu cel al nazireatului este votul monahal care consta in saracie, ascultarea de staret si feciorie.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger