6/16/2015

Frumosul si uratul si tinerii de azi

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Observam acum o luna ca in randul tinerilor exista o "moda" de a spune uratului frumos si frumosului urat. Poate veti spune "Gusturile nu se discuta", totusi noi le analizazam putin.

Pornind de la expresia romaneasca: "Ce e frumos si lui Dumnezeu ii place" ne ducem cu gandul la faptul ca Dumnezeu a creat frumosul. In cartea Facerii scrie ca la finele fiecarei zile de creatie Dumnezeu analiza rodul muncii sale si toate erau "bune foarte". Ce frumuseti a creat Dumnezeu! Cat de frumoasa este natura, cat de splendide sunt pozele facute galaxiilor, sistemului nostru solar, planetelor. Cata armonie a pus Dumnezeu in ele. Cat de dragute sunt si multe animale si pasari. Cat de frumos este cantecul acestora din urma! Cate armonii, cata frumusete! Ce sentimente minunate a sadit Dumnezeu in inima omului!

Si cu toate acestea, tinerii confunda frumosul cu uratul. Uratul arata lipsa armoniei, lipsa lui Dumnezeu in creatie. Cat de urate sunt sentimentele negative din sufletul bolnav de patimi! Cat de urata devine natura intoxicata de deseurile oamenilor! Cat de intoxicat trebuie sa fii de rau si de urat ca sa le schimbi valorile?!

Tinerii uitandu-se la imagini cu cap de mort, cu oameni zombi, pictati pe la ochi, pe maini atat de urati incat sa te sperii!

Cei care slujesc diavolului fatis promoveaza astfel de uraciuni. Ei poate au tot interesul. Ei nu slujesc lui Dumnezeu, ci satanei! De aceea, ei inverseaza valorile! Dar tinerii nostri de ce?

Poate pentru ca traim intr-o lume in care fara sa ne dam seama, sunt inversate valorile. Exemplu: Azi nu mai este o virtute pastrarea fecioriei pana la casatorie, ci o mare rusine! Azi daca nu ai gura mare ca si vedetele de la TV esti fraier. Nu mai conteaza proverbul romanesc plin de intelepciune: "cel mai intelep cedeaza" sau "daca taceai, filosof ramaneai"! Nu mai conteaza azi facerea de bine, cat se pune accent pe egoism. Vedetele te invata faptul ca daca vrei sa fii fericit, trebuie sa fii "puternic", chiar nesimtit, sa te certi cu toata lumea impunandu-ti propriile pareri. Nu conteaza daca ai sau nu dreptate! Tu trebuie sa te impui. Unde mai este aici dragostea crestina iertatoare si indelung rabdatoare? Unde mai sunt valorile crestine? Le-am inlocuit cu niste nonvalori, cu niste comportamente urate, grosolane. Pe acestea am ajuns sa le cinstim ca valori!?

Si atunci de ce ne miram ca tinerii nostri spun uratului frumos? Asta se vrea! Spre asta suntem condusi din umbra! Diavolul isi seamana samanta sa si din pacate aceasta da rod. Gaseste pamanturi prielnice.
  
Parintii trebuie sa isi vegheze copiii si sa le insufle dragostea de Dumnezeu si valorile crestine. Ce folos este ca investesti ca parinte in copil dandu-l la scoli inalte, cand nu i-ai dat cea mai de pret invatatura: cea a lui Hristos? Drumul lui este spre moartea sufleteasca. Drumul lui este spre rautate si uraciune care se va oglindi si in viata parintilor. Si ei vor suferi cand copiii vor da cu capul de pragul de sus.

De multe ori oamenii gresesc fara sa realizeze ca ceea ce fac ei nu e bine. Un proverb romanesc zice: "iadul e pavat cu intentii bune". Si tinerii gresesc din nestiinta, din nebagare de seama. Daca nimeni nu le arata faptul ca drumul e gresit, ei cum sa realizeze singuri?

Cu toate acestea, Dumnezeu a sadit in om legea morala. Prin aceasta omul face diferenta intre bine si rau, intre urat si frumos, intre adevar si minciuna. Prin urmare, ei ar putea sa faca si singuri deosebirea, insa de multe ori ei reactioneaza asa pentru ca asa face toata lumea, pentru ca e "cool". Efectul de turma. Dar turma e ghidata de sus si manipulata de mass media. Totusi copii nu au discernamant. De aceea, este nevoie de parinti. Legea morala din ei poate functiona ca o intuitie dar nu este suficienta!

Parintilor, tinerii au nevoie de Hristos, de valorile crestine. Si voi la fel!

Tinerilor, ce e urat va arunca de la fata lui Dumnezeu in bratele "uratului" care uraste lumea. Nu degeaba diavolului i se spune si balaur. Balaurul e acea fiinta urata, infioratoare, extrem de periculoasa.

Fericirea este in mainile lui Hristos, nu in palmele Mass Mediei care slujeste diavolului.


Iata un articol foarte interesant despre influenta Mass Media asupra psihicului si a creierului:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger