6/08/2015

Papa Francis: "Coranul și Biblia sunt la fel"... Serios?

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

La o întâlnire recentă, Sfântul Părinte sa adresat urmașilor catolici pentru a vorbi despre importanța extremă de a afișa toleranță religioasă. În timpul discursului său de o oră, zâmbind Papa Francisc a spus oaspeților Vaticanului că şi Coranul și învățăturile spirituale conținute în această carte sunt la fel de valabile ca și Biblia.

"Iisus Hristos, Mahomed, Domnul, Dumnezeu. Acestea sunt toate denumiri utilizate pentru a descrie o entitate care este în mod clar aceeași peste tot în lume", a spus Papa Francisco.

Timp de secole, sângele a fost vărsat în zadar în dorința de a separa credința noastră. Acest lucru, însă, trebuie să fie același concept care ne unește ca oameni, ca națiuni și ca o lume unită prin credință. "

"Împreună, putem realiza o eră fără precedent de pace. Tot ce ne trebuie pentru a realiza această stare este respectul pentru alte credințe, pentru că toți suntem copii ai lui Dumnezeu, indiferent de ce nume alegem să-L numim. Putem face lucruri miraculoase în lume prin fuziunea credinței noastre, iar timpul pentru o astfel de mutare este acum. Nu trebuie să sacrificăm vecinii noștri datorită diferențelor sau modul a ne referiri la Dumnezeu", a spus Papa potrivit ziarului britanic Raportul Național.

Pontiful a amintit criticile dure pe care le-a primit în decembrie anul trecut de la publicarea fotografiilor în care liderul catolic apărut saruta un Coran, care a fost dat în timpul unei întâlniri cu liderii musulmani, după o lungă rugăciune cu musulmanii ce a avut loc la Vatican.


Papa Francisc a fost, de asemenea, criticat pentru a spune că homosexualii nu ar trebui să fie judecati, că prozelitismul este un nonsens și a sprijinit utilizarea de contraceptive pentru catolici.

Sursa: http://www.noticiacristiana.com/iglesia/ecumenismo/2015/06/papa-francisco-el-coran-y-la-biblia-son-lo-mismo.html


Comentariu: Oare Dumnezeul mahomedanilor este intreit in persoane: Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh? Oare Mahomed a avut revelatie divina sau draceasca? Noi stim ca diavolul ia si chipul ingerilor de lumina si chiar al Mantuitorului sau al Maicii Domnului... Oare pe baza Coranului cati crestini nu au fost ucisi? Seamana? Seamana putin in privinta stilului deoarece Coranul a fost scris de un evreu. Mahomed era pe jumatate evreu. Mahomedanismul a aparut in secolul VI ca sa readuca pe crestini la religia mozaica. El face o combinatie intre Vechiul Testament si Noul Testament. Pentru ei Iisus a fost doar un prooroc, nu Fiul lui Dumnezeu. Avem prin urmare o problema! Iisus e Fiul lui Dumnezeu, nu un om oarecare cum zic ei! Nu zice Iisus: "Un Domn, o credinta, un botez"? Ce botez au mahomedanii?

Teolog Iordachescu Constantin
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

2 comentarii:

andrei spunea...

nu, nu zice Iisus, ci Pavel intr-una dintre epistole, dar nu are importanta cine o spune, ideea esentiala pe care o exprimi, si eu o vad la fel.

ce legatura sa fie intre un Dumnezeu al sfinteniei, si alah care promite virgine in paradis pentru jihadisti, sau alte aberatii... in mod clar religia lor este o gluma proasta a diavolului.

nu inteleg de ce consideri ca ar fi o amestecare intre Vechiul si Noul Testament, ar fi totusi ceva valabil, dar coranul e total strain de credinta Vechiului Testament, de Lege, de profeti, de psalmi, de profeti, etc. si im mod special de cea a Noului Testament. In fine, este parerea ta.

cat despre ce spune papa F. ... pasi rapzi spre antihrist, ce poate insemna globalizare + o unica religie (amestecata) ?

Pagina de folos spunea...

Ei recunosc Pentateuhul (cele 5 carti ale lui Moise) si Cele 4 Evanghelii din Noul Testament.

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger