9/01/2015

Slovacia refuza sa accepte refugiati musulmani. Vor primi doar crestini

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !


Un oficial slovac a anunțat că țara sa nu va accepta decât imigranți creștini dn Siria în cadrul programului UE de relocare a imigranților.

Purtătorul de cuvânt al ministrului slovac de Interne, Ivan Metik, a declarat pentru BBC că imigranții musulmani nu vor fi acceptați, pe motiv că ”că nu s-ar simți ca acasă”, El a adăugat că imigranții musulmani ar trebui să evite să vină în Slovacia pentru că le va fi foarte greu să se integreze în rândul populației majoritar creștine.

Slovacia este obligată să primeasca un numar de 200 de refugiați sirieni din taberele din Turcia, Italia si Grecia, ca parte a unui plan  impus de UE pentru a integra noi emigranți.

”Putem primi 800 de musulmani, dar nu avem nicio moschee în Slovacia. Deci, cum se vor putea integra musulmanii dacă nu se vor simți ca acasă?”, a declarat oficialul slovac Metik  pentru BBC. "Vrem să ajutăm într-adevăr Europa cu acest val de migrație, dar ... suntem doar o țară de tranzit și oamenii nu vor să rămână în Slovacia", a adăugat el.

Initial UE vorbea de primirea a 40.000 de refugiati, insa cifra a scazut intre timp la 32.000. Miscarea vine într-un moment în care Europa și Marea Mediterană se confruntă cu o criză fără precedent prin venirea unui mare val de emigranti din tarile arabe. Numai in luna iulie a fost inregistrat un numar de 107.500 de refugiati in UE.

Autoritățile europene, între timp, au condamnat planul slovac. O sursă anonimă a declarat Daily Express, că Slovacia s-ar putea confrunta cu o acțiune în justiție în cazul în care nu va accepta regulile impuse de UE.

Agenția ONU pentru Refugiați a (UNHCR) a cerut țărilor să manifeste deschidere pentru noii veniți. Metik a negat însă că decizia Slovaciei ar fi discriminatorie și a explicat ca este destinată să asigure coeziunea comunității.

O poziție extrem de dură la adresa planului UE a avut recent și președintele slovac, Robert Fico. Acesta s-a plâns că țara sa este obligată acum să accepte responsabilități pentru probleme pe care nu ea le-a creat.”Am o singură întrebare: Cine a bombardat Libia?Cine a creat probleme în Africa? Slovacia? În niciun caz”, a spus Fico pentru Wall Street Journal.Sursa: http://www.ibtimes.com/slovakia-refuses-accept-muslim-migrants-syria-will-only-allow-christians-2061354


VA RECOMAND SI ARTICOLELE DE MAI JOS:

Cehia nu vrea sa primeasca refugiati!Duminică, președintele Cehiei, Milos Zeman, s-a opus din nou cererilor ca țara sa să accepte refugiați din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, deoarece, în opinia sa, oricum cea mai mare parte  sunt doar imigranți economici, și pot aduce în Republica Cehă teroarea Statului Islamic, boală și gheitoizare. Președintele a spus că îi refuză pe refugiații musulmani din cauza a trei riscuri din care primul este că în Cehia vor apărea ghetourile. „Un...


Aratam toleranta fata de emigrantii musulmani?Arătăm toleranţă faţă de emigranţii musulmani? Este o intrebare care cred ca macină pe mulţi. Sa analizăm pentru inceput puţin situaţia . Au apărut pe net poze cu tineri musulmani care "fug" de războiul din Siria. Nu apar insa prea multe poze cu sotiile si copiii lor. Emigrantii sunt tineri, nu in varsta. Ciudat, nu? Ei traverseaza Europa indreaptandu-se spre tari bogate . Consider ca vor ramane mici comunitati musulmane...Mesajul Primului Ministru al Australiei către musulmaniMusulmanilor care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca Australia, in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist. Citat: „IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din...

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog