8/20/2016

Salvarea poporului roman

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !


Romanii sunt complet nemultumiti de conducatorii lor. Dupa revolutia din 89 toti cei din fruntea tarii, au condus-o parca intentionat spre distrugere, spre falimentare. Azi, aproape in gura oricarui roman se afla expresii de genul: "Politica este o curva cu doua fete" sau "Toti politicienii sunt niste hoti".

Cu toate ca tinerii au iesit in strada, problema romanului a ramas neschimbata. Se fura in continuare, tara este tradata in continuare, romanii saracesc in continuare.

Se pare ca iesitul in strada nu favorizeaza decat clasa politica. Vorba lui Caragiale: "Vremuri noi, tot noi!" Prin urmare apare intrebarea fundamentala: Ce este de facut??? 

Nu vom raspunde direct la aceasta intrebare!

Trecutul trebuie sa fie model prezentului. Asadar, vom apela la trecut. Vom deschide Sfanta Scriptura la Cartea Judecatorilor si vom citi urmatoarele:

10. Si dupa ce tot randul acela de oameni a trecut la parintii lor si cand s-a ridicat in locul lor alt rand de oameni, care nu cunosteau pe Domnul si lucrurile Sale pe care le facuse cu Israel,
11. Atunci fiii lui Israel au inceput a face rele inaintea ochilor Domnului si s-au apucat sa slujeasca baalilor;
12. Au parasit pe Domnul Dumnezeul parintilor lor, Care ii scosese din pamantul Egiptului si s-au intors la alti dumnezei, catre dumnezeii popoarelor dimprejurul lor si au inceput sa se inchine acelora si au maniat pe Domnul;
13. Au parasit pe Domnul si au inceput a se inchina lui Baal si Astartelor.
14. De aceea s-a aprins mania Domnului asupra lui Israel si l-a dat in mainile jefuitorilor care i-au jefuit; i-a dat in mainile vrajmasilor dimprejurul lor si n-au mai putut sa se impotriveasca vrajmasilor lor.
15. Ori incotro apucau, mana Domnului pretutindeni era impotriva lor, ca sa faca rau, cum le graise Domnul si cum li Se jurase. Si erau foarte stramtorati.
16. Atunci le-a ridicat Domnul judecatori care i-au izbavit din mainile jefuitorilor lor.
17. Dar nici pe judecatori nu-i ascultau ei, ci se purtau desfranat mergand pe urmele altor dumnezei si se inchinau acelora si maniau pe Domnul; usor se abateau de la calea pe care umblasera parintii lor care se supusesera poruncilor Domnului. Ei insa nu faceau asa.
18. Cand le ridica lor Domnul judecatori, atunci Insusi Domnul era cu judecatorul si-i izbavia pe ei de vrajmasii lor in toate zilele judecatorului.
19. Dar cum murea judecatorul, ei iarasi faceau si mai rau decat parintii lor, abatandu-se la alti dumnezei, slujind acelora si inchinandu-se lor, nu se lasau de lucrurile lor si nu se abateau de la calea lor cea rea.

20. Si se aprindea mania Domnului asupra lui Israel si zicea: “Pentru ca poporul acesta calca poruncile Mele, pe care Eu le-am asezat cu parintii lor si nu asculta glasul Meu,

21. De aceea nici Eu nu voi mai izgoni de la ei nici unul din acele popoare pe care le-a lasat Iosua, fiul lui Navi, in tara, cand a murit,

22. Ca sa ispiteasca prin ele pe Israel si sa vada de va tine el calea Domnului si de va umbla pe ea, cum s-au tinut parintii lor, sau nu”.

23. Si a lasat Domnul pe popoarele acestea si nu le-a alungat indata, nici nu le-a dat in mainile lui Iosua.
(Judecatori capitolul 12)

Pentru ca israelitii au parasit pe Dumnezeul parintilor, acestia au cazut in mainile vrajmasilor care i-au jefuit. Dumnezeii lor (idolii) erau ca o ispita pentru incercarea credintei israelitilor. La fel si in timpurile noastre, oamenii l-au parasit pe Dumnezeu, iar tara a cazut pe mana hotilor. Oamenii se declara atei, gnostici, crestini nepracticanti sau pleaca la religii gen Martorii lui Iehova, Protestanti, Evanghelisti, etc sau recurg la tehnici yoga cautand sa atinga absolutul prin niste tehnici complet straine de invatatura lui Hristos. Dumnezeu mai ridica oameni cu viata sfanta care vestesc voia lui Dumnezeu, care indeamna la cainta si la indreptare dar cine sa ii asculte pe ei?

5. Si au trait fiii lui Israel intre Canaanei, Hetei, Amorei, Ferezei, Hevei, Gherghesei si Iebusei,
6. Si si-au luat femei din fetele acelora si pe fetele lor le-au dat dupa feciorii acelora si au slujit dumnezeilor lor.
7. Deci au facut rele inaintea ochilor Domnului fiii lui Israel si au uitat pe Domnul Dumnezeul lor si au slujit baalilor si astartelor.
8. Atunci s-a aprins mania Domnului asupra lui Israel si i-a dat in mainile lui Cusan-Riseataim, regele Mesopotamiei, si fiii lui Israel au robit lui Cusan-Riseataim opt ani.
9. Dupa aceea au strigat fiii lui Israel catre Domnul si a ridicat Domnul un izbavitor pentru fiii lui Israel, care i-a izbavit si anume pe Otniel, fiul lui Chenaz, fratele mai mic al lui Caleb.
10. Si a fost Duhul Domnului peste acesta si a fost el judecator lui Israel. 
(Judecatori capitolul 13)

Israelitii s-au intrudit cu popoare idolatre si au parasit pe Dumnezeu. Azi, la fel! Fetele se duc dupa musulmani, dupa atei, dupa straini cu bani. Parintii chiar isi incurajeaza copiii la astfel de casatorii. Multi parinti frustrati ca au trait o viata in saracie, vor cu orice pret ca fiica si fiul lor sa fie bogati. De aceea, recurg la ultima solutie: casatoria cu o persoana cu bani. Fac compromisuri vanzandu-si sufletele lor si a copiilor lor. Asa apar pitipoancele carora le lucesc ochii cand vad tineri cu masini de lux sau telefoane de ultima generatie. Nu conteaza pentru ele umilintele pe care le suporta pe langa acestia! Conteaza doar ca au bani! 

SOLUTIA:

Fii lui Israel au strigat catre Domnul cand si-au dat seama de gravitatea pacatelor lor, iar El le-a dat un izbavitor. Si in tara noastra, daca ar exista cainta pentru pacatele savarsite si indreptarea poporului catre Dumnezeu si Biserica Sa, s-ar schimba lucrurile! Romanii ar trebui sa strige catre Dumnezeu in bisericile lor de lemn sau de piatra. Sa se caiasca, sa se spovedeasca, sa puna inceput bun vietii lor si sa intre in comuniune cu Dumnezeu prin impartasirea cu Sfintele Taine. Daca nu vom fi in comuniune cu El, atunci ne vom afla impotriva Lui, Daca nu ne aflam in comuniune cu El, cum putem astepta izbavirea? Cum putem spera la vremuri bune? Unde nu este legea divina, acolo se instaleaza haosul incet incet.

8. Pe atunci Israel isi alesese dumnezei noi, De aceea razboiul batea la porti; Dar nu se vedea nici scut, nici lance in maini, La cei patruzeci de mii din Israel.
(Judecatori capitolul 5)

Israelitii isi alesesera dumnezei straini. Din aceasta cauza razboiul batea la poarta, dar nimeni nu era inarmat. La fel si astazi. Armele nucleare sunt aduse pe teritoriul Romaniei fara voia poporului. Strainii isi fac baza militara la noi in tara, insa romanii nu mai au armata obligatorie. Suntem o colonie sub ocupare straina. Pentru pacatele noastre, pentru multitudinea de avorturi, pentru lupta impotriva orelor de religie si pentru cartirea continua si osandirea nejustificata a tuturor fetelor bisericesti, Dumnezeu se retrage din viata noastra! Nu se doreste azi scoaterea icoanelor din scoli si din spitale? Nu se doreste scoaterea religiei? Cu alte cuvinte, romanii zic ca si gherghesenii: "Ce ai cu noi Doamne? Iesi de la noi!"

Daca aduci in discutie probleme de religie, oamenii se scuza zicand: "Noi nu suntem practicanti! Noi am trait sub comunism si nu stim!" Asa este! Am trecut prin comunism care a distrus increderea dintre oameni, a ridicat martiri prin persecutiile impotriva marturisitorilor lui Hristos. Insa majoritatea, s-au ferit sa il marturiseasca pe Hristos! Le era frica sa mai mearga la sfintele slujbe, sa isi mai faca cruce, sa isi mai educe copii in dragoste de Dumnezeu. Dar azi, avem libertate! Trebuie sa ne intoarcem cu cainta la Dumnzeu! Nu ne mai persecuta comunistii indraciti, dar ne persecuta demonii insisi cu gandul la libertate. "Suntem liberi! Ce ne pasa cand viata e asa frumoasa!" zicea un cantec. Azi avem parte de o libertate inteleasa in mod gresit. Sunt liber sa aleg: viata in pacat sau viata in virtute, viata in comuniune cu Dumnezeu dupa legile divine sau viata in comuniune cu pacatul dupa indemnul satanei. Ne amagim cu aparentele! Alegem dulceata cea degrab trecatoare in locul celei vesnice! 

Fereasca Dumnezeu de un cutremur, de o catastrofa, de un accident! Atunci sa vedeti ce vor iesi gargaunii din capul multora! Asa au patit si israelitii mereu. Cand il paraseau pe Dumnezeu, El se retragea! Nu ii mai apara, ii lasa in mainile vrajmasilor lor. Se chinuiau vreo 20 de ani in robie, in lupte cu multi morti pana isi veneau in sine, de se caiau si se indreptau. Atunci, scoatea si Dumnezeu un izbavitor. La fel, va face Dumnezeu si cu poporul nostru! Cand ne vom cai si ne vom indrepta, atunci si Dumnezeu ne va scoate din mana vrajmasilor. Este singura sansa! 

Inchei cu indemnul Sfantului Ioan Botezatorul si a Mantuitorului: "Pocaiti-va ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor"! AMIN.

Iordachescu Constantin

PS: Va recomand o predica a parintelui Calistrat:



VA MAI RECOMANDAM:

Primii pasi catre Dumnezeu. Pasii incepatorului



In mod normal primii pasi catre Dumnezeu ar trebui sa fie facuti de mici copii dusi de manuta de mama si de tata. Parintii ar trebui sa sadeasca in inima si in sufletul copiilor lor sfiala, evlavia, dragostea si credinta in Dumnezeu. Primii pasi facuti la biserica la sfintele slujbe si in comuniunea euharistica prin primirea Sfintei Impartasanii adica a Trupului si Sangelui Mantuitorului de mic copil este esentiala. Copacul de mic daca creste stramb,...







Folosul Spovedaniei. De ce folosim Indreptar de Spovedanie?



Ce este Spovedania sau Marturisirea? Este taina prin care omul isi marturiseste pacatele inaintea lui Dumnezeu avand drept martor un preot duhovnic prin mainile caruia omul primeste de la Dumnezeu iertarea pacatelor marturisite. Sf. Ioan Gura de Aur (sec IV) spunea ca Dumnezeu se foloseste de gura si mainile preotului pentru a trimite in lume harul Sf. Duh. Mainile preotului se inalta la Sf. Liturghie si cheama sa se pogoare Sf. Duh peste Darurile...


Duhovnicul deschide portile mantuirii



Vom analiza intai doua cuvinte: DUHOVNICESC si DUHOVNIC. De la ce vin aceste doua cuvinte? Radacina acestor cuvinte este DUH. Prin urmare, ele vin de la Duhul Sfant. Asadar, Omul DUHOVNICESC  cine este? Este omul care incearca sa traiasca intreaga viata in armonie cu Dumnezeu prin Sfantul Duh. El va avea mereu inainte ochilor, poruncile si voia lui Dumnezeu. Dar DUHOVNICUL cine este? Este preotul la care omul DUHOVNICESC...



«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger