3/12/2008

Prof. dr. Vlad Ciurea: "Am vazut tumori dezvoltate la persoane care vorbeau 5-6 ore pe zi la telefonul mobil"

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Invitat la emisiunea "Miezul problemei" (National TV), profesorul doctor Vlad Ciurea a vorbit despre problema antenelor GSM amplasate pe blocuri sau in curti. El a recunoscut ca situatia creata in imobilul unde s-au inregistrat in ultima perioada 6 cazuri de leucemie si 6 cazuri de atacuri cerebrale si infarct miocardic reprezinta un grav si periculos caz medical care ar trebui investigat minutios de catre autoritatile statului.

Profesorul Ciurea a declarat: "Am vazut tumori dezvoltate la persoane care au recunoscut ca au vorbit 5-6 ore pe zi la telefonul mobil". Profesorul recunoaste totusi ca telefonul mobil este un rau necesar si am ajuns sa fim dependenti de el, dar indeamna la o folosire moderata.

Locul cu cel mai mare camp electro-magnetic din capitala este la Casa Presei

La emisiune a mai participat si deputatul Dan Nica, fost Ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, care a prezentat informatiile unor studii internationale privind radiatia emisa de antenele GSM si sfaturile autoritatilor europene de a nu se amplasa antene de telefonie mobila in zone puternic populate sau in zone cu persoane sensibile (scoli, spitale). Deputatul a mai precizat ca un raport al UE arata ca in 10 ani de utilizare a telefonului mobil riscul de tumori aparute la nervul auditiv a crescut de 4 ori.

De asemenea, Dan Nica a mai prezentat recomandarile Comisiei Europene pentru Protectia impotriva Radiatiilor Ionizante care spune ca, pentru o putere de 600w, distanta minima dintre antenele GSM si locuitori trebuie sa fie de 3,2 metri, dar ca in Belgia distanta recomandata este de 6,5 m, in Italia de 21 m, iar in Elvetia de 33 m.

Fostul Ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a precizat ca locul cu cel mai mare camp electro-magnetic din capitala este la Casa Presei, fosta Casa Scanteii, completat de Costel Stanciu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorului (APC) care a mentionat ca "zilnic peste 700 000 de bucuresteni intra intr-un cuptor cu microunde, deoarece trei operatori de telefonie mobila au amplasat antene GSM la metrou".

Locatarii pot castiga in instanta in fata operatorilor GSM

Costel Stanciu a mai declarat ca APC a primit numeroase sesizari ca operatorii de telefonie mobila nu tin cont de refuzul locatarilor si a tinut sa precizeze ca acesti locatari pot castiga in instanta in fata operatorilor GSM, dand ca exemplu un proces castigat de APC in decembrie 2006. Stanciu a continuat spunand ca asociatia pe care o conduce a inceput o campanie de constientizare privind efectele nocive alte telefoanelor mobile si ale antenelor GSM.

Referitor la situatiile in care operatorii de telefonie mobila instaleaza relee pe blocuri fara sa tina seama de locatari, ziaristul Silviu Alupei a declarat: "Una e sa lucrez la Casa Presei, sa-mi asum eu niste riscuri si sa primesc niste sporuri, si alta e sa ma trezesc in casa mea ca vine cineva si-mi monteaza antene deasupra capului".

S-au montat antene pana si pe biserici sau maternitati

De-alungul emisiunii telespectatorii au trimis mesaje cu diverse cazuri in care antene GSM au fost amplasate pe spitale, pe scoli, chiar si pe o maternitate, iar in comuna Stefan cel Mare, judetul Olt, s-a montat o antena de telefonie mobila pe turla bisericii.
"Ne intrebam de unde apar cazurile de cancer la copii, pai nu vedeti ca s-au amplasat antene pe o maternitate?", a declarat profesorul doctor Vlad Ciurea.

Contactata telefonic, Irna Csiki, directorul institutului de Sanatate Publica Bucresti, a declarat: "Nivelul campului electro-magnetic in orasele in care s-au facut masuratori sunt mult sub limitele admise in Romania si in Europa, de la 2w/mp in zona de 400 de Mhz crescand la 10 w/mp in zona de 2000 Mhz. In Bucuresti si in celelalte orase masuratorile au aratat maxim 10% din 2w/mp. Nu numai antenele GSM emit camp electro-magnetic. Daca s-ar opri antenele GSM campul electro-magnetic nu ar scadea nici cu 50%. La noi nu exista 15 ani de antene GSM deci nu exista posibilitatea unor tumori dezvoltate de la acestea."

In finalul emisiunii, profesorul doctor Vlad Ciurea a tinut sa dea un sfat telespectatorilor sa nu foloseasca telefonul mobil mai mult decat au nevoie, maxim o ora pe zi, si sa utilizeze sistemele hands-free pentru a minimaliza efectele nocive, iar pe timpul noptii sa nu-l tina deschis in dormitor.

Articolul a fost preluat de pe:

http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-2558367-prof-vlad-ciurea-vazut-tumori-dezvoltate-persoane-care-vorbeau-5-6-ore-telefonul-mobil.htm

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 12 martie 2008

"Miezul Problemei"
Foto: Hotnews

Cartile domnului profesor doctor (dati clik pe titluri pentru detalii):

Actualitati in tumorile intracraniene


Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger