1/25/2013

De ce nu imi plac manelele?

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Este o intrebare normala pentru zilele noastre. Aparent in ochii tinerilor par un ciudat caruia un ii plac manelele care sunt atat de “in voga” azi.

  1. Mesajele manelelor sunt contrare conceptiilor mele de viata.
  2. Mesajele manelelor sunt complet opuse invataturii crestine.

Sa ma justific. Mesajul general propus de manele este urmatorul: esti cineva daca ai bani, masini luxoase, imbracaminte si incaltaminte de firma, ceasuri de lux, femei, si iti supui dusmanii cand vrei si cum vrei tu. Cu alte cuvinte esti fericit daca ai bani si putere. Manele promoveaza o mandrie acuta. “Uite cine sunt eu! Dusmanii mei nu au valoarea mea! Ei ma dusmanesc ca eu am bani si sunt fericit!” etc.
Iata o prima patima pe care manelele o promoveaza: patima mandriei din care reiese apoi patima slavei desarte (a se vedea Pilda Vamesului si a Fariseului) .
Daca suntem atenti la ritmul manelelor, putem observa ca miscarile corpului provoaca sau atâţă patima desfranării. O alta patima grea.
Mantuitorul Hristos a zis clar: “Iubiti pe vramasii vostri, faceti bine celor ce va fac rau, binecuvantati pe cei care va blestema”. Deci Hristos ne-a dat o noua lege: legea iubirii care se manifesta in special prin iubirea aproapelui (a se vedea Pilda Samarineanului Milostiv) si iubirea vramasului.

  1. Manelele nu sunt arta.

Ce inteleg prin arta? Ati ascultat vreodata o melodie care sa te lase fara respiratie? Sa te impresioneze atat de tare incat sa nu te mai poti misca?

Va propun cateva exemple :

TUDOR GHEORGHE

E un geniu. Fiti atenti cum combina el muzica instrumentala cu muzica corala si cu solo.


ANDREI RIEU

Dirijor de muzica clasica. Dar va rog sa observati cate sunte de instrumentisti sunt in concertele lui !


LAUTARII LUI BOTGROS

Unii nu au auzit de el. Prima lor reactie a fost sa rada de numele lui. Dar cred ca si-au schimbat pozitia cand l-au ascultat. In momentul de fata maestrul Botgros conduce cea mai importanta formatie lautareasca din tara noastra. Aceasta formatie nu canta numai si numai muzica populara. Canta mai multe genuri de muzica, chiar si rock.



Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger