5/19/2014

TRĂIRE ORTODOXĂ ÎN CATACOMBELE PARISULUI

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Cu ajutorul bunului Dumnezeu și al unor oameni deosebiți prin care El a lucrat, am avut posibilitatea să stau cinci zile în Paris.

Pentru că asta se întâmpla în perioada sărbătorilor pascale, era normal ca după lungile alergături de peste zi (din dorința de a vedea cât mai mult din acest splendid oraș), seara să mergem, ca toți creștinii care se respectă, la sfânta biserică.

Am ales Saint-Sulpice, o cunoscută catedrală catolică din capitala Franței, pentru că în catacombele (subsolul) ei, românii ortodocși care viețuiesc și muncesc  în Paris au făcut o biserică în care ortodoxia românească se trăiește incandescent, la intensitate maximă.

Vă invit, în cele ce urmează, să pătrundeți, prin intermediul fotografiilor, atmosfera miracolului ortodox românesc de la Saint Sulpice, în seara Vinerei Mari, la slujba Prohodului Domnului.

Haideți să ne bucurăm împreună de acele momente de mare încărcătură spirituală, surprinse cu o extraordinară acuratețe de ochiul magic al aparatului de fotografiat, mânuit cu aleasă maestrie de dl. Jean-Jacques Seguin.

Nu are nici un rost să tulbur emoția clipei cu nici un fel de comentarii.

Victor M. Ionescu

PS Mai multe informații și explicații veți afla din reportajul ”Înviere la Paris”, realizat tot în această biserică, reportaj pe care îl veți putea găsi pe Pagina de Folos chiar la sfârșitul acestei săptămâni.

























Va recomandam si aceasta carte care contine o serie de conferinte sustinute la Saint Sulpicesub genericul Serile Filocalice:




Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Un comentariu:

Unknown spunea...

Bunul Dumnezeu ne insoteste in tot locul si nu ne lasa niciodata..pentru ca sintem ortodoxi..credinta dreapta,credinta cea mai sfinta de pe pamint..ortodoxia...eu locuiesc in italia ,aproape de Pescara,nu pot sa va povestesc in cuvinte ce emotii am simtit stind la slujbele de Sfintele Pasti,multumim duhovnicilor nostri dragi,romanii nostri dragi care au credinta in inima si sufletul lor si ne urmeza in orice loc de pe acest pamint pentru a nu uita pe Dumnezeul nostru din Sfinta Treime,pe Domnul nostru Iisus Hristos fiul lui Dumnezeu,pe Maicuta lui cea Sfinta,Fecioara Maria,pe toti Sfintii nostri dragi...si credinta noastra Sfinta ,Ortodoxia...multumim bunului Dumnezeu ..pentru tot...si tuturor duhovnicilor nostri dragi...Amin,Amin,Amin

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger