4/21/2012

Programul de vizitare a Cetatii Rasnov. Tarife

Niciun comentariu:
Program: zilnic 09.00-19.00

Tarif: întreg 10 RON (aprox 2,8 €), copii, elevi (max.18 ani) 5 RON (aprox 1,5 €); grupuri şcolare 3 RON (0.85 €)

Taxă filmat sau fotografi at 5 RON (aprox 1.5 €).

Sursa: ghid-brasov. ro

Programul de vizitare a Cetatii Fagaras. Tarife

Un comentariu:

1 Iunie - 30 Septembrie
LuniInchis
Marti - Vineri800 - 1800
Sambata,Duminica800 - 1600
1 Octombrie - 30 Mai
LuniInchis
Marti - Duminica800 - 1800
Tarife Intrare
Adulti5 RON
Elevi,studenti,pensionari2 RON
Permis Foto10 RON
Permis Video20 RON
Ghid Individual10 RON
Telefon de contact Cetatea Fagaras: 0268 211862

Sursa: info-fagaras. ro

Programul de Vizitare al castelului Corvinilor. Tarife

Niciun comentariu:

Program:

Luni -> 09:00 – 15:00*
Marti-Duminica:
01 Nov – 29 Feb -> 09:00 – 16:00*
01 Mar – 30 Apr -> 09:00 – 17:00*
01 Mai – 31 Aug -> 09:00 – 18:00*
01 Sep – 31 Oct -> 09:00 – 17:00*
*ultima intrare se face cu 30 min inainte de ora inchiderii.

Tarife:
Adulti – 10 Ron
Elevi/Student – 5 Ron (pe baza de carnet/legitimatie vizata pe anul in curs)
Pensionari – 5 Ron (pe baza de cupon de pensie)
Taxa Foto – 5 Ron
Taxa Video – 10 Ron
Taxa Ghidaj – 30 Ron

Sursa: castelulcorvinilor. ro

Programul de vizitare a Cetatii Alba Carolina din orasul Alba Iulia

Niciun comentariu:
L-D: 09.00 - 23.00 (Programul apare pe situl turism. apulum. ro)

Situl Alba24 .ro anunta ca programul de vizitare a fost prelungit de la ora 7.30 pana la ora 24.00 din 31 august 2011.

4/08/2012

Un pas gresit: Sinuciderea

Niciun comentariu:

Sunt foarte mediatizate cazurile tragice de sinucidere a diferitelor vedete mai mult sau mai putin cunoscute. Dealtfel si stirile nu prea vorbesc de lucruri pozitive cu caracter educativ, ci mai mult de razboaie, violente, violuri, furturi, si de ce nu sinucideri!

Sinuciderea constituie un subiect care poate atrage atentia. Cu singuranta in spatele ei se ascunde o POVESTE. Iar oamenilor le plac POVESTILE fie ca sunt adevarate fie ca sunt fictive (telenovelele sau filmele in general).

Totusi, sinuciderea ramane o PROBLEMA!

Cine este cel ce s-a sinucis si de ce a recurs la acest gest?

Sau mai bine zis, eu ca om de ce sa recurg la acest gest si de ce nu?

Ce este viata si ce cautam noi in lumea aceasta?

Poate tu cel ce citesti acest articol ai astfel de ganduri. Cu siguranta in sufletul tau se da o mare lupta. Te simti singur si strain. Parca Nimic nu mai are rost in viata. Totul se prabuseste! Nu mai rezisti! Vrei sa scapi si cauti o solutie! Solutia la care e cumva SINUCIDEREA?

RASPUNS GRESIT!

Daca ai raspuns asa si ai recurs la acest gest ai pierdut totul!

ASCULTA!

In sufletul tau se da o mare lupta.

Este lupta dintre bine si rau. Glasul Constiintei tale care este defapt glasul ingerului tau pazitor iti spune sa nu faci acest pas. Te invata de bine. Insa glasul cel ce graieste negativ te indeamna spre o fapta necugetata. Este glasul celui cu cornite. Ai grija! Dar poate nu crezi in Dumnezeu si nici in Diavol. In cateva cuvinte: Pe vremea lui Moise Dumnezeu a zis despre Sinesi: EU sunt cel ce sunt! Azi diavolul spune: Eu sunt cel ce NU sunt! Eu nu exist si nici Dumnezeu nu exista! E mai usor sa negam existenta lui Dumnezeu pentru a putea astupa glasul constiintei care il mustra pe om. Un mare filosof Blaise Pascal a zis: Daca Dumnezeu nu exista si eu cred in El, nu am pierdut nimic! Dar daca Dumnezeu exista si nu cred in El, atunci am pierdut totul! Despre existenta lui Dumnezeu se pot vorbi multe, insa revin la subiect.

Te simti singur si strain.

Intr-adevar esti singur si strain cand nu il ai pe Dumnezeu in sufletul tau! Credinta in Dumnezeu si in viata de dincolo da omului un rost. In fapt, Dumnezeu nu a creat lumea si pe om doar ca sa se afle in treaba. Ci a creat totul din iubire, pe care doreste sa ti-o impartaseasca si tie. Insa depinde de tine daca esti dispus sa te deschizi Lui sa o primesti. Insa pentru asta ai nevoie de rabdare.

O mare incercare in viata ta, nu e un sfarsit de drum! Este un nou inceput! Iar inceputul se face cu DOAMNE AJUTA si cu o cruce mare! Viata nu este plina cu bucurii, ci este presarata si cu neajunsuri, iar pentru ca oamenii sunt nedrepti, si viata aparent uneori parca e nedreapta cu noi. Insa, scopul nostru ultim este sa ajungem sa ne mantuim. Necazurile il ajuta pe om sa se apropie de Dumnezeu. Aceasta constituie rostul vietii noastre. Pe pamant suntem in trecere. Cu totii vom da examenul final de licenta dar daca tu parasesti mai devreme facultatea si crezi ca vei da licenta mai devreme, te inseli amarnic! Pierzi si anii de studiu si nici licentiat nu mai poti fi. Cam asa este si cu sinuciderea. Daca ai recurs la acest gest, pierzi examenul final definitiv si irevocabil pe vesnicie! NU TE VEI PUTEA MANTUI NICIODATA. IN VECI TE VEI CHINUI IN IAD!

Nu e lucru de saga! Iadul chiar exista! La fel si Raiul. Sinuciderea te duce direct in iad. Iar in iad chinurile vor fi vesnice, nu trecatoare ca cele de pe acest pamant. Asadar mai bine rabda greutatile si incercarile acestei vieti cu nadejde si credinta in Dumnezeu si te vei mantui cand te va chema Dumnezeu. Nu te gandi ca vei putea negocia in iad cu dracii sau la vamile vazduhului cu ingerii lui Dumnezeu. Acolo nu mai exista lucruri de genul asta.

Incearca sa bagi un deget la focul de la aragaz si sa rabzi pentru cateva secunde durerea arderii. Cum vei rabda durerea in focul cel vesnic? Mai jos am postat un link cu un filmulet in care niste oameni de stiinta rusi au descoperit iadul inregistand sunete din adancul pamantului. E infricosator insa merita ascultat si vizionat!

In general, persoanele care recurg la actul sinuciderii fac o depresie foarte mare. Iar depresia este un "pacat de moarte" (e considerata un pacat mare) tocmai pentru ca este foarte periculoasa si poate duce la sinucidere. Depresia este un dezechilibru sufletesc. Este de fapt, lupta omului de unul singur fara Dumnezeu.

Ce ai nevoie si ce trebuie sa faci?

Sa cauti o cartulie de rugaciuni si sa citesti un acatist sau sa faci o rugaciune catre Dumnezeu si Maica Domnului cu propriile tale cuvinte si sa ii spui offul tau. Nu ezita de urgenta sa iti cauti un duhovnic caruia sa ii marturisesti toate gandurile si greselile tale cat mai sincer. Acest lucru sa il faci cu constiinta ca duhovnicul este doar un martor, iar spovedania ta sincera ti-o asculta insusi Dumnezeu care sta de fata. De aceea Spovedania este o mare taina deoarece tainic Dumnezeu sta de fata si iti asculta marturisirea si iti da iertare de gresale prin mana si glasul duhovnicului tau. Tot prin duhovnic, Dumnezeu iti poate vorbi si da unele sfaturi utile.

Ai rabdare cu viata!
Ai rabdare cu tine!
Ai rabdare cu cei din jurul tau!

Nu uita proverbul romanesc: Un sut in fund, un pas inainte! :)

Teolog Iordachescu Constantin
Pe facebook Profu Constantin

Iti recomand si articolele acestea ale mele:

4/04/2012

Primii pasi catre Dumnezeu. Pasii incepatorului

Un comentariu:

In mod normal primii pasi catre Dumnezeu ar trebui sa fie facuti de mici copii dusi de manuta de mama si de tata. Parintii ar trebui sa sadeasca in inima si in sufletul copiilor lor sfiala, evlavia, dragostea si credinta in Dumnezeu. Primii pasi facuti la biserica la sfintele slujbe si in comuniunea euharistica prin primirea Sfintei Impartasanii adica a Trupului si Sangelui Mantuitorului de mic copil este esentiala. Copacul de mic daca creste stramb, stramb ramane toata viata. Chiar daca la un moment dat el este indreptat fortat, tot vor ramane urmele cresterii lui strambe din tinerete.

Astazi traim niste vremuri grele. Prea multa libertate prost inteleasa a adus un libertinaj absurd. Omul este liber dar e rob patimilor si placerilor trupesti. Omul nu se mai poate stapani pe sine insusi. Isi pierde controlul asupra sa. Cu alte cuvinte omul isi pierde ratiunea. Stim foarte bine ca omul se deosebeste elementar de animale printre altele prin aceasta ratiune pe care i-a dat-o Dumnezeu. Omul pierzand ratiunea, se coboara sub nivelul animalelor care din fire fac ce fac. Azi un tanar daca se uita la o fata nu reuseste sa spuna mai nimic altceva decat: "Ce bunaciune!". Nu vede in frumusetea celuilalt mana Creatorului, mana Pictorului Desavarsit. Cel de langa tine este infapt oglinda ta. Cum il vezi pe celalalt asa esti tu. Daca vezi doar trupul si il admiri doar pe el, atunci iti vezi patima desfranarii care te macina. Daca il vezi pe Creatorul, atunci nu privesti cu ochii trupesti ci cu cei duhovnicesti, spirituali.

DA! Exista ochi spirituali, ochii sufletului!

In general, exista in viata oricarui tanar, un moment de cumpana in care tanarul isi pune problema existentei lui Dumnezeu precum si o serie de probleme esentiale despre viata si despre sinesi. Acum la varsta adolescentei, tanarul trebuie sa isi improprieze credinta sadita de parinti. Daca pana acum mergea la Biserica si se ruga seara si dimineata ca asa ii spuneau parintii sa faca, acum tanarul trebuie sa faca toate acestea de bunavoia sa. El trebuie sa le faca din propria lui convingere. De aceea tanarul isi pune intrebari. El doreste sa se convinga asupra realitatilor ce il inconjoara.

In aceasta perioada diavolul insista cu cuvintele: "Eu nu sunt! Diavolul nu exista, nici Dumnezeu", iar Dumnezeu ii spune ca pe vremea lui Moise: "EU sunt cel ce sunt!". Iar daca tanarul are o miscare sincera launtrica spre a-L descoperi pe Creator, Dumnezeu ii da sa traiasca niste momente unice ori de comuniune harica cu EL, ori ii da sa il vada pe Aghiuta cel cu cornite si urat. Am intalnit multi tineri care la aceasta varsta mi-au spus ca l-au vazut pe necuratul. Dumnezeu le-a ingaduit aceste momente unice pentru ca ei sa cugete asa:

"Daca exista diavolul cel rau, atunci exista si Dumnezeu cel Bun"

Sau cum a zis Mantuitorul: "Iata ti-am pus inainte binele si raul. Alege binele!"

Unii tineri poate au avut asemenea descoperiri, dar nu au avut parinti care sa le indrume pasii spre Biserica. Unii ca acestia ce ar trebui sa faca? Este foarte simplu:

Primul pas este sa se spovedeasca. Sa se gandeasca bine la toate greselile lor, la tot ce ii mustra consitiinta. Sa le scrie pe o hartie. Este bine sa aiba la indemana si un indreptar de spovedanie. Foarte folositor este indreptarul scris de Arhim. Nicodim Mandita. Sunt multe pacate, care nici prin cap nu iti trece ca sunt pacate! E bine sa iti faci o curatire launtrica amanuntita. Cand speli o oala nu dai putin si repede cu buretele si cu apa si ai spalat-o. Risti sa ramana mizerie inca in ea care se va usca sau se va strica. Ce gust va avea mancarea care o vei face ziua urmatoare in aceasta oala?

Daca iti este rusine la spovedanie, este bine. Cand ai facut pacatele nu ti-a fost rusine? Acum sa iti fie rusine de Dumnezeu nu de preot ca el este doar un martor inaintea lui Dumnezeu. Preotul de obicei uita pacatele celor care se spovedesc. Va dati seama cati oameni nu se spovedesc la el, si cate nu aude! "Nu va rusinati, nici va temeti, ci spuneti toate inaintea lui Dumnezeu ca sa luati iertare de la Domnul Hristos!" - spune preotul la Rugaciunea de dinainte de Spovedanie!

Pasul urmator este impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului daca si numai daca primesti dezlegare de la duhovnic sa te impartasesti. Daca nu primesti dezlegare, inseamna ca ai facut niste pacate foarte grave care ti-au patat rau sufletul. De aceea mai ai nevoie de un timp sa il mai cureti. Daca aveti pe camasa o pata care iese greu, se lasa mai mult timp la muiat si se freaca mai mult. Asa trebuie si sufletul curatit mai serios cu Pocainta si cu Rugaciunea. Omul trebuie sa intre intr-o relatie mai serioasa cu Dumnezeu. Omul trebuie sa constientizeze gravitatea pacatului prin aceasta oprire de la Impartasanie. Vedeti? Sunt pacate grele care ne despart de Hristos. Daca moartea ne prinde in astfel de pacate, vom fi despartiti pe veci de Dumnezeu.

Dupa moarte nu se mai poate face nimic. "Cum ti-asterni asa-i sa dormi!" zice proverbul romanesc! Omul e obisnuit sa negocieze totul in lumea aceasta. De aceea isi zice in sine:

"Ce Biserica? Lasa ca rezolv eu cu Dumnezeu sau cu dracusorii in iad!"

E o mare nebunie acest gand! E o mare aberatie!

Pe lumea cealalta primesti ce ai iubit in viata asta. Ai iubit binele si pe Dumnezeu si ai respectat poruncile Lui, mergi in Rai. Ai iubit pacatul deci voia Diavolului mergi in "iadul cel pregatit diavolilor si ingerilor lui" cum spune Scriptura.

Pasii urmatori vor fi simpli daca veti merge regulat la Biserica. Totul se invata din mers.

Sunt o multime de carti pe care este bine sa le cititi.

Recomand cu caldura pentru inceput cartile scrise de parintele Ilie Cleopa si Cuviosul Paisie Aghioritul precum si cartile cu vietile sfintilor.

Spor la citit!
libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger