10/03/2014

Lista celor mai contaminate fructe si legume

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Grupul de lucru pentru mediu din America (The Environmental Working Group EWG) a publicat luni, de ziua Pamantului, lista anuala a celor mai ‘murdare” fructe si legume, contaminate cu pesticide.
Lista e realizata pe baza informatiilor de la Departamentul de Agricultura al SUA, care a analizat probe de la 48 dintre cele mai populare fructe si legume.


Au fost gasite pesticide in peste 67% dintre legumele si fructele analizate, chiar si dupa ce acestea au fost spalate si decojite. “Cred ca americanii vor fi surprinsi sa afle cate reziduuri de pesticide se afla in alimentele pe care le consuma”, declara analistul Sonya Lunder de la EWG.

In topul celor mai murdare alimente sunt merele, capsunile si strugurii – aproape fiecare proba analizata de Departamentul de Agricultura al SUA avea reziduuri de pesticide. Mai mult - un singur strugure avea urme de la 15 tipuri diferite de pesticide, sustine Sonya Lunder.

Multi nu au cunostinta despre implicatiile consumului de alimente contaminate cu pesticide asupra sanatatii. Mai multe agentii guvernamentale din SUA au publicat studii care arata legatura dintre pesticide si riscul de cancer, dezechilibre hormonale, intoxicarea sistemului nervos sau al creierului, iritatii ale pielii, ochilor si plamanilor.
Lista celor mai murdare alimente din 2013


Mere

Capsuni

Struguri

Cereale

Piersici

Spanac

Ardei gras

Nectarine importate

Castraveti

Cartofi

Rosii cherry

Ardei iute

Ghidul celor de la EWG include, din fericire si lista celor mai curate alimente – fructele si legumele cu cel mai mic nivel al contaminarii cu pesticide, oferind solutii pentru cei ce nu au posibilitatea de a cumpara produsele mai scumpe din agricultura organica.

“Beneficiile unei diete bogate in fructe si legume sunt mai mari decat riscurile expunerii la pesticide”, noteaza totusi raportul celor de la EWG, care adauga ca “a manca legume si fructe, chiar si cu reziduuri de pesticide, e mai bine decat a nu manca deloc astfel de produse”.
Lista celor mai curate alimente din 2013



Porumb

Ceapa

Ananas

Avocado

Varza

Mazare

Papaya

Mango

Sparanghel

Vinete

Kiwi

Grapefruit

Pepene galben

Cartofi dulci

Ciuperci


Sursa: ewg.org

http://vocearomaniei.protv.ro/stiri/top-cele-mai-murdare-alimente-din-2013-nu-te-ai-astepta-sa-gasesti-pe-lista-aceste-fructe-si-legume.html
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger