11/26/2014

Populaţia de vârstă şcolară a României a scăzut cu 25% datorita avorturilor!

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Ziarul Financiar a publicat un articol privind situaţia demografică tot mai precară a României. În ultimii 20 de ani populaţia de vârstă şcolară a României a scăzut cu 25%. Ziarul atribuie declinul demografic "declinului natalităţii", un termen pe care noi îl numim "avort":

România a pierdut în ultimele două decenii un milion de elevi şi studenţi, adică un sfert din populaţia şcolară, ca urmare a scăderii natalităţii, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Astfel, dacă în anul 1995 existau 4,7 milioane de copii, elevi şi studenţi înscrişi în toate ciclurile de învăţământ, numărul acestora a fost anul trecut de doar 3,6 milioane.

În aceste condiţii, angajatorii ar trebui - teoretic - să ducă o luptă mai mare pentru absolvenţi, însă statisticile arată că tinerii îşi găsesc din ce în ce mai greu un loc de muncă, astfel că, în ultimii ani, 120.000 de ti­neri sub 30 de ani au format o populaţie cu prezenţă constantă în statisticile de şomaj. Ce trebuie să facă cei aflaţi astăzi pe băncile şcolii pentru a-şi creşte şansele de angajare la absolvire?

Pe de-o parte, angajatorii îi sfătuiesc pe tineri să încerce să se implice cât pot de mult în activităţi extraşcolare care să le „şlefuiască” abilităţile de muncă în echipă şi competenţele tehnice, în timp ce profesorii sunt de părere că interesul tinerilor faţă de şcoală scade direct proporţional cu şansele lor de angajare.

Pentru cei care vor să urmeze o carieră în domeniul IT, este foarte importantă pregătirea tehnică. Noi avem nevoie de programatori care să ştie să folosească tehnologiile .NET, Java sau PHP, însă, din păcate, în şcoli se învaţă o teorie a programării, iar noi, ca angajator, trebuie să îi învăţăm totul de la zero, chiar şi pe cei care vin de la facultăţile de cibernetică sau calculatoare”, a spus Brânduşa Fecioru, directorul de resurse umane al producătorului român de software TotalSoft, poziţie din care coordonează politicile de HR pentru un efectiv de peste 400 de angajaţi.


Sursa: http://www.zf.ro/eveniment/populatia-scolara-scade-iar-tinerii-isi-gasesc-din-ce-in-ce-mai-greu-un-loc-de-munca-ce-sfaturi-au-angajatorii-pentru-ei-13607947
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger