1/05/2015

Cetatea istorica NINIVE va fi distrusa de gruparea terorista ISIS

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Potrivit publicatiei asiriene Ankawa, ISIS are in plan distrugerea zidurilor din Ninive, capitala Imperiului Asirian și unul dintre cele mai importante sit-uri arheologice ale Irakului. Ninive s-a prabusit în anul 612 înainte de Hristos, când Imperiul Asirian a fost răsturnat.

Locuitorii din zona Bab Nergal a Mosulului au declarat ca ISIS i-a informat că va dinamita zidurile din Ninive.

În ultima lună, ISIS a confiscat conținutul Muzeului Cultural din Mosul și a distrus monumentele asiriene din oraș, susținand ca "denatureaza Islamul".

Asirienii sunt singurii oameni indigeni ai Irakului, inca din 4750 înainte de Hristos. În 2003, înainte de invazia americana, existau 1,5 milioane de asirieni, în Irak. Astăzi, mai există aproximativ 500.000. Genocidul săvârșit de către sunniți, șiiți și kurzi a dus la exilarea a sute de mii de asirieni în Siria, Iordania, Turcia și Liban.

In data de 7 august 2014, ISIS a ocupat Câmpia Ninive, ultimul bastion al asirienilor din Irak, obligând aproape 200.000 de asirieni să își părăsească locuințele și satele lor, acum trăind ca refugiați in zonele Dohuk și Arbel (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

- informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Redactia Stiri

http://www.lonews.ro/stiri/politici/17394-stiri-isis-are-in-plan-distrugerea-zidurilor-istorice-din-ninive.html#sthash.xpNHwJBD.dpuf





«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger