4/24/2015

Minunea invierii unui arab taiat in bucati, de catre Maica Domnului in Siria

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

În decembrie 2004, un arab saudit, musulman, s-a înfăţişat la mai multe agenţii de presă pentru a relata următoarea întâmplare de necrezut, care i s-a petrecut şi care i-a schimbat viaţa. Povestea aceasta a apărut la televiziune, la radio, pe internet, a circulat în ziare, reviste şi broşuri în întreaga Arabie Saudită, în Siria, Palestina şi în ţările vecine.

Acum câţiva ani, acel bărbat s-a căsătorit cu o musulmancă foarte bogată, însă stearpă. Anii au trecut, şi în pofida tuturor străduinţelor şi a cheltuielilor medicale însemnate, făcute la mulţi doctori, au rămas fără copii. Părinţii lui i-au propus să se căsătorească cu o altă femeie, păstrându-o şi pe întâia sa soţie (legea locală îngăduie până la patru căsătorii concomitente).

Obosit, neliniştit şi deznădăjduit, bărbatul nu a primit sfatul părinţilor săi, ci a ales să plece în vacanţă cu soţia sa în Siria. Ajunşi acolo, au închiriat o limuzină şi un şofer care să îi poarte ca ghid în călătoriile lor prin Siria. De-a lungul vacanţei, şoferul a observat că perechea saudită părea amărâtă, îndurerată, mâhnită. Deoarece devenise apropiat de pereche, şoferul i-a întrebat îngrijorat de ce sunt nefericiţi – poate pentru că nu sunt mulţumiţi de felul în care conduce excursia?


Perechea i-a mărturisit şoferului că pricina nefericirii lor este neputinţa de a avea copii. Şoferul, care era şi el musulman, le-a spus atunci că, în Siria, creştinii – şi anume creştinii ortodocşi – au o mănăstire numită Panaghia Saidnaya (nume compus dintr-un cuvânt grecesc care înseamnă Preasfânta şi un cuvânt arab care înseamnă Doamna noastră) şi că mulţi oameni care nu pot avea prunci se îndreaptă către icoana ei făcătoare de minuni. Ei merg la mănăstire şi li se dă să mănânce din fitilul candelei care arde înaintea icoanei celei minunate. Iar apoi „Maria” creştinilor le dă cele ce doresc, după credinţa lor.

Însufleţiţi de emoţie, arabul saudit şi soţia sa i-au cerut şoferului să îi ducă la mănăstirea „Saidnaya” a „Doamnei Creştinilor”, spunând: „Dacă vom avea un copil, mă voi întoarce şi îţi voi da 20.000 de dolari SUA, iar mănăstirii 80.000 de dolari SUA”. Astfel, s-au dus la mănăstire şi au făcut precum li s-a zis. Mai apoi, s-au întors la ei acasă şi după ceva vreme, femeia a fost găsită însărcinată. După câteva luni, a născut un băieţel minunat.
A fost cu adevărat o minune a Doamnei noastre, de Dumnezeu Născătoarea.


Acum, de îndată ce soţia sa a născut, bărbatul saudit a vrut să se întoarcă în Siria, ca să-şi ţină făgăduinţele pe care le făcuse. La întoarcere, l-a sunat pe acelaşi şofer şi i-a cerut să îl ia de la aeroportul din Damasc. Însă şoferul era un om viclean şi rău, şi i-a convins pe doi prieteni ai săi să meargă împreună cu el la aeroport ca să îl ia pe bogatul arab saudit, să îi ia banii şi să îl omoare. Aşadar, l-au luat pe bogătaş de la aeroport, iar el, în timp ce conduceau, fără să îşi dea seama că plănuiseră să îl omoare, le-a spus prietenilor şoferului că le va da fiecăruia dintre ei 10.000 de dolari SUA.

Fiind ei tot nemulţumiţi, s-au abătut de la drumul către mănăstire şi au mers într-un loc pustiu, unde l-au omorât pe bărbatul saudit, apoi i-au tăiat capul şi celelalte părţi ale trupului său (mâinile şi picioarele) în bucăţi. Orbiţi de patimă şi copleşiţi de fapta groaznică pe care tocmai o săvârşiseră, au pus rămăşiţele bărbatului în portbagajul maşinii, în loc să le părăsească acolo. După ce i-au luat banii, ceasul şi tot ce mai avea, au purces să caute un alt loc pustiu pentru a scăpa de rămăşiţe.

Apoi, pe când se aflau pe autostrada naţională, maşina a făcut o pană şi s-a oprit în mijlocul drumului. Cei trei s-au dat jos ca să vadă ce se întâmplase cu motorul. Un trecător s-a oprit să îi ajute, însă ei, temându-se ca nu cumva să se descopere fapta lor cea groaznică, au spus că nu au nevoie de ajutor. Însă în timp ce pleca, motociclistul în trecere a observat sânge picurând din spatele vehicolului, şi a chemat poliţia pentru investigaţii, căci întreaga scenă şi cei trei oameni dădeau de bănuit. Poliţiştii a sosit şi, văzând sângele de sub maşină şi de pe asfalt, au ordonat deschiderea portbagajului.

Ei bine, atunci când au deschis portbagajul, dintr-odată!, bărbatul saudit s-a sculat, în chip vădit şi minunat în viaţă şi teafăr, zicându-le: „Chiar acum această Panaghia a isprăvit să-mi coasă gâtul, chiar aici (şi le-a arătat zona mărului lui Adam), după ce mi-a cusut restul trupului”. Văzând aceasta, cei trei ucigaşi şi-au pierdut de îndată minţile – au înnebunit. Poliţia le-a pus cătuşele şi în timp ce erau purtaţi către un spital de nebuni, criminalii strigau că este cu neputinţă ca bărbatul saudit pe care îl omorâseră, decapitaseră şi măcelăriseră să mai fie în viaţă.

Sauditul a mers la un spital pentru a fi examinat de către doctori, iar aceştia au confirmat şi au întărit faptul că cusăturile erau făcute de puţină vreme, validând astfel această întâmplare minunată. Cusăturile erau, şi sunt încă, evidente. Atunci când sauditul a ieşit din portbagajul maşinii, părea a fi, literalmente, făcut din nou (pus laolaltă), mărturisind într-una că Panaghia a pus la loc trupul său şi l-a înviat cu ajutorul Fiului Ei.


Imediat după aceasta, arabul saudit şi-a chemat rudele în Siria, şi au mers toţi împreună la mănăstirea Panaghiei Saidnaya, dând laudă, slavă şi rugăciuni, iar în locul darului iniţial de 80.000 dolari SUA (pe care îl făgăduise), a dat 800.000 de dolari SUA pentru Născătoarea de Dumnezeu.


Sursa: http://www.apaceavie.ro/o-mare-minune-a-maicii-domnului-din-zilele-noastre-in-siria-2/#more-826

Frăţia Sfântului Mormânt, Patriarhia Ierusalimului


Părintele Igantie, Egumen
Sfânta Mănăstire a Păstorilor
Bt Ahur-Vithleem
POSTUL MARE, MARTIE 2005
Text cules de arhimandritul Nectarie Serfes, Boise, Idaho, SUA

Ajunul Înălţării Domnului, 8 Iunie 2005

PENTRU SCEPTICI:


1. O minune asemanatoare s-a mai intamplat in istoria Bisericii, este vorba de minunea binecunoscuta savarsita de Sfantul Mucenic Mina (mentionata si in acatistul acestui mare sfant). Deci nu ar fi deci ceva nemaintalnit, chiar daca vorbim de o mare minune.

2. Actiunea a avut loc in Siria, nu in Arabia Saudita. Acolo s-ar parea ca exista si populatie crestina, si manastiri ortodoxe precum aceasta, unde se gaseste Icoana Panaghia (din Saydnaya) facatoare de minuni, care e considerata a fi una din putinele icoane pictate chiar de Sf. Evanghelist Luca.
Musulmanii din acele zone respecta si unii chiar se roaga acolo la icoana Maicii Domnului, caci ei o considera sfanta, dar probabil si datorita minunilor despre care au auzit ca ar avea loc. Am citit ca trei cosmonauti sirieni fiind alesi sa petreaca o luna pe statia spatiala ruseasca Mir, inainte au mers la Saydnaya pentru a lua binecuvantare (in sensul de ajutor si protectie). Exista minuni deosebite care au avut loc cu ajutorul acestei icoane facatoare de minuni (sau fitilul de la candela care odata mancat ar ajuta femeile care nu pot avea copii, sa devina mame) sunt relatate si de wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Saidnaya
Oricum pe noi n-ar mai trebui sa ne mire acest gen de minuni, caci in locurile unde crestismul nu este majoritar Dumnezeu permite si asemenea minuni mari pentru ca oamenii sa vina la credinta in El, precum se intampla si la inceputurile crestinismului.

3. Articolul nu este o inventie proprie, am mentionat in subsolul articolului de unde provine:

Părintele Igantie, Egumen
Sfânta Mănăstire a Păstorilor
Bt Ahur-Vithleem
POSTUL MARE, MARTIE 2005
Text cules de arhimandritul Nectarie Serfes, Boise, Idaho, SUA
Ajunul Înălţării Domnului, 8 Iunie 2005

4. Despre aceasta intamplare am gasit si pe alte site-uri de la noi, precum site-ul Manastirii Dervent sau pe blogul pr. Laurentiu Dumitru (in mar.2006). Exista articole legate de acest subiect, in special in limba engleza (ce am putut eu sa gasesc) si probabil nu numai, in orice caz s-ar parea ca este un eveniment cunoscut, nu e ceva nemaiauzit pana la aici la noi. Cineva de pe un forum de la noi a spus chiar ca are o cunostinta care locuieste in Siria i-ar fi confirmat faptul ca intamplarea este reala si este cunoscuta la ei.

5. Exista si documentul scris de arhimandritul care semneaza subsolul articolului, scanat (din sursa mentionata mai sus) se poate gasi aici.

6. Mai mult, Interfax-ul a scris despre aceasta minune in 3 febr. 2006. Conform stirii publicate pe Interfax, s-ar fi relatat in presa siriana despre aceasta intamplare, si ar exista si o expertiza facuta de medicii armatei americane, in urma careia s-a concluzionat de catre ei ca ar fi fost vorba de o interventie de natura extraterestra (UFO) (pt ca nu au putut sa si-o explice), informatia fiind ulterior clasificata: http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=940

Deci daca cei de la Interfax afirma aceastea e greu sa eliminam posibilitatea ca aceasta minune chiar sa fi avut loc (eu nu m-am indoit cand am citit-o, desi falsuri pot exista, dar in acest caz, avand si aceste date, e greu sa credem ca ar iesi atat fum fara foc… (mai ales ca occidentalii – englezi, americani sau ce or fi cei care au publicat aceasta stire pe site-urile lor, nu se dau in vant dupa minunile care au loc intr-o biserica ortodoxa, ca sa le popularizeze, deci cred ca intr-adevar trebuie sa fi fost si ceva prin presa siriana, ceva despre care s-au auzit mai multe)…

Cadouri USB - USBmania
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger